Search

Turističke organizacije diljem svijeta koriste moć društvenih mreža, pročitajte gdje danas možete \"putovati\"

Turističke organizacije diljem svijeta koriste moć društvenih mreža, pročitajte gdje danas možete "putovati"

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Niti približno nemamo ideju koliko ćemo još morati čekati kako bismo riječ "putovanje" upotrijebili u doslovnom značenju, ali to ne znači da ne možemo iskoristiti prednosti moderne tehnologije i početi se pripremati za daleke destinacije. Kišni dani idealni su za to da uronite dublje u bespuća Interneta i odlutate... A gdje, pitate se? Mnoge su se turističke organizacije brzo organizirale pa nude opciju da se putem društvenih mreža bolje upoznamo s njihovim zemljama, glavnim atrakcijama i kulturom. Danas razmišljamo u smjeru tirkiznog mora i nepreglednih pješčanih plaža. Može i može, pa krenimo!

Portoriko

Turističke organizacije diljem svijeta koriste moć društvenih mreža, pročitajte gdje danas možete "putovati" (фото 1)
Turističke organizacije diljem svijeta koriste moć društvenih mreža, pročitajte gdje danas možete "putovati" (фото 2)

Turistička zajednica Portorika pokrenula je poseban program i to još u ožujku. Putem društvenih mreža (Instagram, Facebook i Twitter) nude raznovrsne virtualne aktivnosti - možete naučiti plesati salsu, napraviti koktel ili skuhati novo, autentično jelo, a naravno sve je ovo potpuno besplatno. Kako kažu, željeli su da u ovim teškim vremenima ljudima ponude način da maštaju, zaokupe misli i inspiriraju se pa da jednog dana stvarno i posjete tu zemlju. Raspored liveova možete vidjeti na njihovom Instagramu, a ako kliknete na njihov YouTube kanal možete poslušati i posebnu playlistu sa zvukovima karakterističnim za Portoriko.

Jamajka

Turističke organizacije diljem svijeta koriste moć društvenih mreža, pročitajte gdje danas možete "putovati" (фото 3)
Turističke organizacije diljem svijeta koriste moć društvenih mreža, pročitajte gdje danas možete "putovati" (фото 4)

Još od prvog James Bond filma "Dr. No" patimo za Jamajkom, a kuća manekenke Naomi Campbell koju je prikazala u serijala "MTV Cribs" je samo zacementirala želju za posjetom. Turistički ured Jamajke se uključio u digitalnu promociju te destinacije. Započeli su nastupom DJ-a ZJ Sparksa koji je puštao reggae i dance glazbu, a svakog tjedna će drugi DJ preuzimati organizaciju virtualnog partyja. Osim toga gledatelji mogu da pratiti liveove na temu wellnessa, joge i brige o sebi. Može primjerice i vježbati uz onine trening kojeg je s vidikovca vodila Kamila McDonald, a dobra je vijest da se neke snimke čuvaju u IGTV sekciji profila @visitjamaica, tako da možete nadoknaditi propušteno i uključiti se u nove najavljene online događaje. Jamajka, vidimo se kad tad!

Sveta Lucija

Turističke organizacije diljem svijeta koriste moć društvenih mreža, pročitajte gdje danas možete "putovati" (фото 5)
Turističke organizacije diljem svijeta koriste moć društvenih mreža, pročitajte gdje danas možete "putovati" (фото 6)

Sveta Lucija je mala otočna država u Karibima na samoj granici između Karipskog mora i Atlantskog oceana. Možda je samo opis dovoljan da počnete s pakiranjem kovčega, ali njihova turistička zajednica potrudila se da nam da još dodatne motivacije. Inspirirani tinejdžerskom igrom "Sedam minuta u raju" (Seven minutes in heaven) pokrenuli su mini serijal koja se emitira na Instagramu dva puta tjedno (utorkom i četvrtkom). Ideja je svima pokazati koliko je čarobna ova zemlja, a da još uz to daju i dodatnu nadu da će na kraju sve biti u redu. Odlučili su se prikazati sve ono što čini kulturu njihove zemlje na zabavan način i do sada su emitirali sat joge i meditacije, gledatelji su pratili pripremanje koktela od lokalnog ruma Chairman’s Reserve, kao i pripremanje autentičnih jela lokalnog kuhara Shornea Benjamina. Konkretno, na programu je bila i virtualna šetnja kroz resort Stonefeld Villa gdje su vodiči pokazivali stare crteže na stijenama koje se nalaze u predivnom hotelskom vrtu.

Leave a comment

više