Search

U Barceloni je prošli tjedan otvoren restoran čiji nas je interijer opčinio!

U Barceloni je prošli tjedan otvoren restoran čiji nas je interijer opčinio!

Tekst: BURO.


Da možemo, ovog bismo se trenutka uputili u restoran Gala u Barceloni koji je prošli tjedan otvorio svoja vrata. Dok ne bude pravo vrijeme za putovanje proučavamo interijer i jelovnik i radimo rezervaciju za jednu dugačku zabavnu večeru čim stignemo. Radi se o novom restoranu iza kojeg stoji ugostiteljska grupa Grupo Isabellas koja u svom portfoliju već ima 6 odličnih restorana u Barceloni i Portu. Zato ne čudi da je njihov posljednji projekt istog trenutka kad je otvorio svoja vrata privukao veliku pažnju.

Gala je kombinacija radosti, nadrealizma i boje. Svaka od nekoliko prostorija je uređena stilski i konceptualno drugačije, a kad pogledate projekt u cjelini u sekundi vam je jasno da nosi puno šarma i da je to mjesto koje je dizajnirano tako da tu ne postoji dosada. Postoji dio za lagane obroke u bistro stilu, tu je i sushi bar, disco gdje će se puštati super muzika, dok je dio nalik biblioteci namijenjen ispijanju jakih koktela. A svi oni kojima je potrebna pauza od istraživanja uzavrele Barcelone svoj komadić mira mogu pronaći u unutrašnjem, skrivenom vrtu.

U Barceloni je prošli tjedan otvoren restoran čiji nas je interijer opčinio! (фото 2)
U Barceloni je prošli tjedan otvoren restoran čiji nas je interijer opčinio! (фото 3)

Iza interijera, koji ne da osvaja već baca u dizajn euforiju, stoji sjajni biro Quintana Partners o čijim projektima smo pisali u nekoliko navrata. Na ovom projektu pustili su mašti na volju! Tu su pruge od poda do stropa, stolice presvučene kariranim uzorkom, plafoni s iscrtanim oblacima, neonska svjetla, stolovi od ogledala... U prostoru čak postoji i mini karusel s retro konjićima (da, u funkciji je), dok u vrtu pažnju plijeni fontana u obliku nosa (!). U jednom od prolaza je smješten automat Zoltar koji služi za proricanje sudbine, a tu je i pozornica u šah kombinaciji plave i žute boje. Zaista ne pretjerujemo kada kažemo da se radi o svojevrsnoj zemlji čuda.

U Barceloni je prošli tjedan otvoren restoran čiji nas je interijer opčinio! (фото 4)
U Barceloni je prošli tjedan otvoren restoran čiji nas je interijer opčinio! (фото 5)

Realno, ovaj restoran izgleda kao mjesto gdje će Alisa zalutati nakon što popije pogrešan napitak. Ali ne brinite, jednako pažnje koliko je uloženo u interijer i detalje je uloženo u sklapanje jelovnika i odlične koktel i vinske karte. Dovoljna preporuka nek vam bude činjenica da je brend Cartier upravo tu, prije službenog otvaranja, organizirao promociju za španjolsko tržište. Rezerviramo i stižemo!

U Barceloni je prošli tjedan otvoren restoran čiji nas je interijer opčinio! (фото 6)
U Barceloni je prošli tjedan otvoren restoran čiji nas je interijer opčinio! (фото 7)

Leave a comment

više