Search

U centru Zagreba otvoren novi hostel

U centru Zagreba otvoren novi hostel

"Bureau" u Vlaškoj

A.P.


Image: John Pavlish

Hostel "Bureau" (Vlaška 40) novo je odredište mladih putnika koji dolaze u hrvatsku metropolu

U prostorima bivšeg tjednika Nacional prošlog je ožujka otvoren hostel "Bureau" koji vodi Sara Pukanić. Iako je otvoren prije nekoliko mjeseci po riječima mlade vlasnice hostel je dobio svoj pravi identitet tek krajem prošle godine kada ga je uz pomoć svoje tete oplemenila s detaljima i dala mu onaj potreban završni touch: "Oko samog rada hostela najviše mi pomaže moja teta koja je ipak starija i iskusnija od mene. U turističkom cvatu metropole i većem priljevu mladih turista shvatile smo da Zagreb treba još jednu soluciju za prihvatljiv smještaj. Kako je zgrada Nacionala zjapila prazna odučili smo pretvoriti dva kata zgrade u hostel". - kazala nam je Sara.

Hostel Bureau

Za uređenje je zaslužan mladi tim sa studija dizajna. Vizualni identitet hostela osmislio je dizajner Dario Dević, a za interijer su se pobrinule Ana Šolić i Lucija Niceno. Završni izgled dao je dizajner interijera iz Pule Boris Ružić. Kako je ovdje nekoć obitavao tjednik Nacional kreativni tim je odlučio nasloniti dizajn hostela na redakcijski štih ali u opuštenom izdanju kaže Sara: "Na svim vratima soba nalaze se pločice s natpisima, kao što je recimo arhiva, tajništvo, soba urednika i slično. Također smo željeli dati šansu mladim ljudima da se pokažu kroz naš hostel, stoga se u sobama u obliku tapeta nalaze analogne fotografije Ivana Šaravanje, Stipe Babića i Maria Maceda iz svih dijelova Hrvatske. Drugi kat će krasiti analogne fotografije nastale van Hrvatske. U toj zbirci će se naći i neki moji radovi".

Hostel Bureau

Hostel Bureau
Odlična lokacija sigurno će privući mnoge turiste željne pristojnih cijena i boravka u neposrednoj blizini strogog centra grada. "Bureau" ima i sobu za razonodu u kojoj je smješten bilijarski stol, stolni nogomet, playstation i projektor za gledanje filmova. 

Hostel Bureau

Kao jednu od velikih prednosti "Bureau" hostela Sara ističe mogućnost parkinga koja će posebno pogodovati obiteljima i gostima s privatnim automobilima: "Mogućnost parkiranja autobusa i ulazak u objekt bez ikakvog rizika velika je prednost za profesore koji dovode djecu na vikend izlet u Zagreb ali i za ljude s privatnim automobilima koji dolaze na vikend u Zagreb zbog posla ili zabave. Malo hostela u centru grada ima privatan parking. Kao prednost bih navela i veliku terasu koja gleda na katedralu a koja će biti posebno prekrasna u proljeće i ljeto".- kaže Sara.

Hostel Bureau

Hostel Bureau

Hostel Bureau

Hostel Bureau

Više o "Bureau" hostelu možete saznati na službenoj Facebook stranici.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više