Search

U lošinjskoj uvali Čikat krije se oaza luksuza i nekih starih vremena

U lošinjskoj uvali Čikat krije se oaza luksuza i nekih starih vremena

Boutique hotel Alhambra


Image: PR

Lošinjski Boutique hotel Alhambra danas predstavlja savršen spoj duha nekog drugog vremena i modernog uređenja, a idealna je destinacija ukoliko tragate za luksuznim odmorom koji je popraćen revitalizacijom duha i tijela

Otok Lošinj omiljena je turistička destinacija još od 19. stoljeća, a danas predstavlja idealnu sinergiju prirode, iznimnog luksuza i najvišeg standarda usluge, čija kombinacija omogućuje potpunu revitalizaciju duha i tijela. A ukoliko tragate za luksuznim odmorom na hrvatskoj obali Jadranskoga mora, tada je pravi odabir za vas lošinjski Boutique hotel Alhambra. Upravo on predstavlja idealnu kombinaciju iznimnog luksuza s daškom nekog drugog vremena, koji sa svojom personaliziranom concierge uslugom zadovoljava različite preferencije i želje. Naime, Alhambra je stara austrougarska vila iz 1912. godine, djelo uglednog bečkog arhitekta Alfreda Kellera, građena za najzahtjevnije goste. Od tada do danas Alhambra je nedvojbeno bila i ostala jedna od najljepših građevina u lošinjskoj uvali Čikat, a svoje osvježeno ruho dobila je prošle godine, kada je otvorila svoja vrata prvim gostima. 

U lošinjskoj uvali Čikat krije se oaza luksuza i nekih starih vremena (фото 1)
Riječ je o otmjenoj građevini savršenih proporcija, lijepih arkada koje se izvijaju iz teracota crvene fasade, okružena promišljenim mediteranskim vrtovima i terasom s pogledom na more. Prilikom obnove hotela posebna pozornost posvetila se očuvanju antiknih detalja kako bi Alhambra zadržala duh aristokratskog vremena, koji je danas spojen s notom bezvremenskog luksuza. Ključnu ulogu u oblikovnom i funkcionalnom povezivanju novoobnovljenog hotelskog kompleksa u jedinstvenu cjelinu, odigrale su upravo boje i obrade pročelja. Tako je unutarnjim uređenjem prostora Alhambre, kao i korištenjem materijala, namještaja i rasvjete u stiliziranoj formi zadržan klasični pristup oblikovanja, dok su javni prostori interpretirani u suvremenoj formi s klasično obrađenim materijalima. Prilikom uređenja interijera pomno je biran svaki komad namještaja koji odlikuju ekskluzivni materijali i vrhunski dizajn, poput Louis Ghost Chairs-a, Artisan drvenog namještaja, Sartori sagova i posteljine od brokata, a cijela priča uređenja je zaokružena dizajnerskom rasvjetom nagrađivanog Deana Skire, dok je u sobama i suitevima kozmetika kuće Salvatore Ferragamo.
U lošinjskoj uvali Čikat krije se oaza luksuza i nekih starih vremena (фото 2)
Uz to, sve spavaće sobe i većina dnevnih boravaka obloženi su gusto tkanim tepisima od prirodnih vlakana, koji imaju izražena antialergijska i antibakterijska svojstva, a gostima je omogućen i pillow menu kojim imaju mogućnost odabira jastuka po svojoj mjeri. Opremljene su najsuvremenijom tehnologijom po mjeri današnjeg svjetskog putnika, a dašak nekadašnjeg Lošinja dodatno je upotpunjen fotografijama nastalim još u doba početka turizma u uvali Čikat i na otoku Lošinju te umjetničkim instalacijama od stakla, dok je boravak gostiju u vanjskom prostoru revitaliziran mediteranskim ugođajem okoliša. U sklopu hotela nalaze se još: lobby bar kao i vinoteka, dvorana za domjenke i sastanke, biblioteka, draguljarnica i poklon galerija. Osim toga, tu je i SPA dizajniran kako bi vratio ravnotežu i sklad duha i tijela te pripadajući posebno osmišljeni SPA tretmani i rituali, ali i unutarnji bazen s grijanom morskom vodom i podvodnim hidromasažnim atrakcijama, fitness te privatna plaža s pripadajućim beach barom. 

U lošinjskoj uvali Čikat krije se oaza luksuza i nekih starih vremena (фото 3)Zanimljivo je i kako je uz Alhambru smještena vila Augusta, veličanstvena građevina klasicističkog stila, visokih stropova, dražesnih fasadnih ukrasa i art deco detalja, dok je iza obje zgrade novi dio hotela, vijugave fasade, skladno pridružen stoljetnim ljepoticama. Danas u ovom prekrasnom renoviranom hotelu, koji čine hotel Alhambra, vila Augusta te novoizgrađeni aneks, gosti imaju priliku uživati u vrhunski opremljenih 36 delux soba i 15 suitova koji nose imena uglednih lošinjskih kapetana i zaslužnih vizionara lošinjskoga arhipelaga, podijeljenih u pet različitih kategorija (Augusta Grand suite, Luxury suite, Augusta suite, Alhambra suite i Čikat Bay suite).

U lošinjskoj uvali Čikat krije se oaza luksuza i nekih starih vremena (фото 4)
U lošinjskoj uvali Čikat krije se oaza luksuza i nekih starih vremena (фото 5)
U lošinjskoj uvali Čikat krije se oaza luksuza i nekih starih vremena (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više