Search

U Novoj Gorici otvoren je boutique hotel DAM, izgleda nevjerojatno dobro i čini se kao idealno mjesto za vikend odmor

U Novoj Gorici otvoren je boutique hotel DAM, izgleda nevjerojatno dobro i čini se kao idealno mjesto za vikend odmor

Projekt chefa Uroša Fakuča

Tekst: L.L.


Image: Restoran DAM

Chef, a sada i vlasnik luksuznog hotela i restorana Uroš Fakuč, ovog je tjedna napokon predstavio dugoočekivani projekt DAM. Riječ je o boutique hotelu smještenom u mirnijem dijelu slovenske Nove Gorice koji je već sada proglašen važnim segmentom kada je u pitanju ugostiteljska ponuda ovoga kraja.

''Otvorenje hotela moj je cjeloživotni san koji se konačno ispunio. Još od svojih prvih ugostiteljskih dana nadao sam se jednoga dana otvorenju i vođenju vlastitog hotela. Konačno, pružila se prilika i ideja je realizirana. Reakcije prvih gostiju su izvrsne što nas dodatno potiče na još veći napredak'', rekao je Uroš Fakuč.

U Novoj Gorici otvoren je boutique hotel DAM, izgleda nevjerojatno dobro i čini se kao idealno mjesto za vikend odmor (фото 1)

Gostima je u sklopu hotela na raspolaganju sedam raskošnih soba i dva veća apartmana za dizajn kojih je zaslužna renomirana arhitektica Ksenija Đorđević iz arhitektonskog studija KDA. Fantastično uređen interijer nadopunjen je umjetničkim djelima mladog slovenskog umjetnika Klemena Bruna, čiji radovi prostoru daju dodatnu notu profinjenosti. Sobe u hotelu opremljene su najkvalitetnijim dodacima, a priroda koja okružuje hotel idealna je za aktivnosti poput planinarenja, bicikliranja i brzog hodanja. Pitate li nas, zvuči kao idealan vikend odmor u prirodi.

U boutique hotelu DAM nalazi se i fine dining restoran u kojem gosti mogu uživati u modernoj mediteranskoj kuhinji chefa Fakuča. Njegov stil pripreme jela prepoznatljiv je po visokoj kvaliteti i modernom pristupu namirnici, a kako se sam hotel DAM nalazi u dijelu mjesta okruženom malim proizvođačima, ne čudi što u svojoj kuhinji koristi velik broj domaćih, lokalnih namirnica.

Chef Fakuč za sebe kaže kako inspiraciju pronalazi u pomalo zaboravljenim jelima tradicionalne mediteranske kuhinje nastojeći ih reformirati i osuvremeniti. Njegova je kuhinja stvorena kako za poslovne ručkove tako i za ekskluzivna događanja, a odsjednete li u hotelu DAM, za doručak će vas iznenaditi raskošnom ponudom koja se naprosto ne odbija. Restoran DAM već se sada nalazi na listi preporučenih slovenskih restorana u 2019. godine po izboru austrijskog gourmet magazine Falstaff, a preporučuju ga i u drugim prestižnim vodičima.

U Novoj Gorici otvoren je boutique hotel DAM, izgleda nevjerojatno dobro i čini se kao idealno mjesto za vikend odmor (фото 2)

 

U Novoj Gorici otvoren je boutique hotel DAM, izgleda nevjerojatno dobro i čini se kao idealno mjesto za vikend odmor (фото 3)

 

U Novoj Gorici otvoren je boutique hotel DAM, izgleda nevjerojatno dobro i čini se kao idealno mjesto za vikend odmor (фото 4)

 

U Novoj Gorici otvoren je boutique hotel DAM, izgleda nevjerojatno dobro i čini se kao idealno mjesto za vikend odmor (фото 5)

 

U Novoj Gorici otvoren je boutique hotel DAM, izgleda nevjerojatno dobro i čini se kao idealno mjesto za vikend odmor (фото 6)

 

U Novoj Gorici otvoren je boutique hotel DAM, izgleda nevjerojatno dobro i čini se kao idealno mjesto za vikend odmor (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više