Traži

U ovom hotelu možete odsjesti potpuno besplatno, ali samo pod jednim uvjetom

U ovom hotelu možete odsjesti potpuno besplatno, ali samo pod jednim uvjetom

The Check Out Suite u švedskom Hotelu Bellora osmislio je veliki izazov


Fotografija: PR

"Što ste manje online, to vam je soba u hotelu jeftinija ili pak u potpunosti besplatna." Tako glasi slogan nove cool ponude Hotela Bellora u Gothenbergu u Švedskoj. Kažu kako je cijela ideja nastala iz činjenice kako smo svi zapravo ovisni o online životu i društvenim mrežama te da im je cilj s ovom akcijom potaknuti goste da se posvete sebi i svojim obiteljima i da barem nakratko napuste online svijet.

Naime, u svom jednom hotelskom apartmanu, koji su prigodno nazvali The Check Out Suite postavili su tako pametnu noćnu svjetiljku Skarmfri. Njezina uloga je u cijeloj priči prilično bitna jer je ona svojevrsni kanal za bežični internet u sobi na koji se gost spaja, ali ujedno prati i vrijeme provedeno online. Ako osoba koja surfa previše vremena provede online i skrolajući po društvenim mrežama, što je u hotelu procijenjeno na period od 30 minuta na više po osobi, svjetiljka će izdati upozorenje u obliku crvene svjetlosti, a cijena smještaja će se odmah početi naplaćivati i u konačnici će ovisit će o tome koliko ste vremena u tom slučaju prekoračili ili uopće niste, kada vam boravak u hotelu uopće neće biti naplaćen. 

Iz hotela posebno naglašavaju da to nije "kazna" nego svojevrsni izazov s, nadaju se, pozitivnim ishodom za sve, a za koji se nadaju da će uroditi plodom za sveopće dobro. "Nama je bitno poticati ljude da se međusobno socijaliziraju. Ovo je jedan poseban koncept koji će biti poseban izazov u ovom današnjem modernom društvu. Veselimo se svemu i nadamo da će se razvijati u smjeru kojem želimo" poručila je Mariana Valderrama Gaete, hotelska menadžerica. Svi koji su zainteresirani za ovu avanturu u smislu testiranja samih sebe mogu se prijaviti do 6. veljače, nakon čega slijedi selekcija i objava odabranih za ovaj cool eksperiment. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više