Search

Venecijanski muzej blaga - Aman Venice Hotel

Venecijanski muzej blaga - Aman Venice Hotel

Stvoren za romantični odmor


Image: aman.com

Aman hoteli svojim lokacijama pripadaju najrazličitijim prirodnim i povijesnim krajolicima stoga ne čudi da se upravo jedan smjestio u šarmantnoj Veneciji

Raskošan i romantičan baš kao i Venecija, u palači koja potječe još iz 16. stoljeća smjestio se hotel Aman Venice. Ovaj hotel glasi kao muzej blaga uključujući i Tiepolove freske, pozlaćene stropove i stoljećima stare kožne tapete. Atraktivno mjesto za odsjesti nalazi se u strogom centru grada, na samom Grand kanalu s pogledom o kojem sanjamo. S prednje strane pogled se proteže na kanal i šarene gondole, a s druge strane na prekrasan vrt koji je baš kao stvoren za odmor nakon višesatnog razgledavanja grada.

Venecijanski muzej blaga - Aman Venice Hotel (фото 1)

Boravak ovdje jedinstveno je iskustvo koje nudi božanstveni luksuz i udobnost. Hotel broji 24 sobe što je dovoljno da osigura intimu i da posvećenost gostu bude potpuna. Uređenje interijera je baš kao ono nekoć u palačama i  svaka prostorija vodi nas kroz drugačiju priču. Zajedničke su im jedino freske i reljefi na zidovima koji potječu iz davnina te gostima mogu jasno predočiti prošlost. Mramor, tapiserije, raskošni lusteri i kompaktno drvo vješto su kombinirani s modernim elementima namještaja, a originalni umjetnički radovi prisutni su na bijelim stropovima koje upotpunjuju zlatni životinjski oblici. U gradu koji je poznat po velikim romantičnim gestama ovaj hotel pogodan je za razne proslave, od privatnih zabava pa sve do vjenčanja. 

Venecijanski muzej blaga - Aman Venice Hotel (фото 2)

Venecijanski muzej blaga - Aman Venice Hotel (фото 3)

U crvenoj i žutoj sobi koje su zapravo restorani, svakodnevno se služe tradicionalna talijanska jela, a svi dobro znamo što to znači. Lagana mediteranska kuhinja bogata svježom ribom i povrćem udovoljit će i najzahtjevnijim nepcima. Hotel krije i jedno vrlo diskretno mjesto, a to je spa oaza koja je uvijek dobrodošla za relaksaciju i obnavljanje energije. Sam naziv hotela u prijevodu znači "mjesto mira pa idući put kada se odlučite pobjeći iz grada na romantični vikend, inzistirajte da to bude Venecija za koju smo sigurni da stoji tijesno uz bok Parizu.  

Venecijanski muzej blaga - Aman Venice Hotel (фото 4)

Venecijanski muzej blaga - Aman Venice Hotel (фото 5)

Venecijanski muzej blaga - Aman Venice Hotel (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više