Search

Vikend u Sloveniji nije loša ideja. Evo gdje možete provesti dva dana

Vikend u Sloveniji nije loša ideja. Evo gdje možete provesti dva dana

Tekst: BURO.


Tekst bi trebali započeti s rečenicom: „provedite vikend u Sloveniji dok još uvijek možete“. S obzirom na situaciju nadamo se da ćemo ovaj vikend uspjeti realizirati želju za mini breakom u lijepoj prirodi. Pa čak i ako bude padala kiša, bilo bi dobro otići negdje i maknuti se iz stana jer po svemu sudeći čeka nas duga i nestabilna zima u kojoj je sve moguće. Putovanja su danas ograničena na vikend aranžmane upravo zbog situacije u kojoj se svi nalazimo te sada nemojte fantazirati o nekim dalekim zemljama i mogućnostima. Financije su svima nestabilne, avionske karte su postale luksuz, te ako si možete priuštiti neki "vikend break", onda svakako usmjerite pogled ka našim susjedima. U nastavku donosimo nekoliko prijedloga, pa ako se odlučite za bilo koji od njih želimo vam ugodan i lijep vikend.

Hiša Raduha

Vikend u Sloveniji nije loša ideja. Evo gdje možete provesti dva dana (фото 1)
Vikend u Sloveniji nije loša ideja. Evo gdje možete provesti dva dana (фото 2)

Ljubitelji tradicije, pažnja! Ovo imanje prima goste još od 1875. godine, a danas je naravno renovirano i prilagođeno željama modernog putnika. Ipak, neka tradicionalnost je zadržana uz upliv modernog dizajna. Sve smještajne jedinice su posebne te ćete naći apartmane u stilu kućica na drvetu, starinske štale i kolibe s hidromasažnim kadama na terasi. Okružene su šumom i uređene u eko friendly stilu s posebnim sistemom za grijanje i hlađenje. S jedne strane se pruža pogled na rijeku Savinju te je ovo savršeno mjesto za romantičnu atmosferu uz kamin i pogled na prelijepi okoliš.

Grand Hotel Toplice

Vikend u Sloveniji nije loša ideja. Evo gdje možete provesti dva dana (фото 3)
Vikend u Sloveniji nije loša ideja. Evo gdje možete provesti dva dana (фото 4)

Ako vam je do malo vikend glamura, vrijeme je da otkrijete Grand Hotel Toplice na samoj obali jezera Bled. Radi se o povijesnom zdanju s rustikalnim stilskim namještajem koji asocira na neka minula vremena. Ovaj hotel ima privatnu plažu tako da gosti mogu uživati u direktnom pogledu na bledski otok i okolne vrhove. Naravno, sve to možete doživjeti iz drvenih brodica koje su izrađene po lokalnoj tradiciji, a gostima hotela su besplatno na raspolaganju. Pored toga tu je i wellness centar Luisa koji ima veliki unutarnji bazen sa staklenim zidovima. Ako vam sve navedeno nije dovoljno, napomenut ćemo da toplice posluju u sklopu lanca luksuznih hotela Small Luxury Hotels koji ujedinjuju male hotele s jedinstvenim uslugama i inspirativnim doživljajima.

Chateau Ramšak

Vikend u Sloveniji nije loša ideja. Evo gdje možete provesti dva dana (фото 5)
Vikend u Sloveniji nije loša ideja. Evo gdje možete provesti dva dana (фото 6)

Glamping je već dobro poznat koncept za sve nas koji želimo biti u dodiru s prirodom , ali želimo i komfor i dodir modernog svijeta. Pravo je uživanje "glampirati" u netaknutoj prirodi, a ovaj kompleks šatora (tu je i kućica na drvetu), se nalazi u jednom od najmanje naseljenih dijelova Slovenije. Zauzima preko 15 hektara livada i vinograda i predstavlja pravi raj za sve ljubitelje prirode. Na imanju postoji dvorac s vinskim podrumom, a u vinima možete uživati pored prirodnog jezera. Ovo mjesto je idealan izbor za parove, a ako ste oduvijek željeli spavati u kućici na drvetu rezervirajte je i dobit ćete veliku terasu s hot tub kadom i pogledom koji puca na vinograde

Beeland Skok

Vikend u Sloveniji nije loša ideja. Evo gdje možete provesti dva dana (фото 7)
Vikend u Sloveniji nije loša ideja. Evo gdje možete provesti dva dana (фото 8)

Ako ste se ikada pitali kako je pčelama koje žive u košnicama, sada možete dobiti odgovor na to pitanje. Prije tri godine u dolini Savinja, otvoren je poseban kompleks Beeland Skok Mozirje. Radi se o kućicama u obliku saća u kojima možete uživati u apsolutnoj privatnosti. Tu je tek nekoliko kućica, a u sredini kompleksa se nalazi otvoreni bazen. Budući da su topli dani iza nas, možete koristiti mali wellness centar sa saunom i jacuzzijem. Zdravi doručak je dostupan na zahtjev, a obavezno probajte neku od masaža u ponudi. Uvjereni smo da ste zaslužili da se počastite kraljevskom masažom s medom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više