Traži

Vodič Milanom u doba Tjedna mode

Vodič Milanom u doba Tjedna mode

Restorani, izložbe, zabava...


Fotografija: Buro247.ru

Danas je u Milanu počeo treći Tjedan mode na kojem će svoje kolekcije za sljedeće proljeće prikazati najveće talijanske modne kuće. Što se zanimljivo događa u talijanskoj modnoj prijestolnici osim Fashion Weeka pročitajte u našem vodiču

Uobičajene turističke znamenitosti svima su na raspolaganju, kao i mnogobrojne ekskluzivne shopping lokacije. No što ako ste sve već vidjeli, a shopping vas trenutačno ne zanima?

Restorani

Poznati talijanski chef i vlasnik dvije Michelinove zvjezdice otvorio je svoj drugi restoran u Milanu. Carlo e Camilla in Segheria smješten je u zdanju bivše pilane, a za sveukupno 60 gostiju predviđena su samo dva duga drvena stola što čini atmosferu zanimljivijom. Iznad stolova razmješteni su viseći kristalni lusteri.

Vodič Milanom u doba Tjedna mode (фото 1)

Ceresio 7 je gastro projekt braće Caten, smješten na krovu sjedišta brenda Dsquared2 i lokacija koja se naprosto ne zaobilazi. Bez obzira jeste li došli kušati odličnu hranu ili uživati u panoramskom pogledu na Milano, ovo je definitivno mjesto za sve modno osviještene pojedince.

Vodič Milanom u doba Tjedna mode (фото 2)

Izložbe

Prvi milanski Fashion Film Festival nastaje u suradnji supruge kreativnog direktora brenda Etro Constanze Cavalli-Etro i Nacionalne palače talijanske mode. U sklopu njega bit će prikazano oko 70 kratkometražnih filmova, a radove će ocjenjivati žiri na čelu s Francom Sozzani. Izvan konkurencije bit će prikazano nekoliko dugometražnih filmova, poput onih modne kuće Missoni, Prada, Valentino... Festival će trajati do 22. rujna.

Vodič Milanom u doba Tjedna mode (фото 3)

Glavni talijanski modni časopis Vogue ove godine slavi 50 godina postojanja te u čast tome organizira izložbu mode i stila "Vogue Archive". Bit će izloženi 50-godišnji arhivi časopisa kako bi svi gosti mogli vidjeti velebnu povijest izdanja. Još jedna godišnjica slavi se u modnoj kući Marni, a slavlje će biti organizirano u živopisnoj vili Rotonda della Besana. Na sajmu Marni Flower Market će se moći kupiti svašta - od dekorativnih predmeta do nakita brenda.

Opuštanje

U hotelu Boscolo Milano u centru grada smješten je spa centar Spa Suisse. U njemu možete uživati u bazenu ili sauni, opustiti se uz tretmane masaža ružinim laticama i šampanjcem, termalne terapije ili piling sa zlatom. Još jedan odličan spa centar nalazi se u milanskom hotelu Four Seasons čije je prostore uredila poznata dizajnerica interijera Patricia Urquiola. Ovdje se nude ekskluzivni tretmani česticama čistog zlata ili najkvalitetnije ikre.

Vodič Milanom u doba Tjedna mode (фото 4)

Zabava

20. rujna u Milano stiže Pharrell Williams, na stadion  Mediolanum Forum. Američki pjevač trenutačno je na europskoj turneji, pa će između Beča i Züricha svratiti i u Milano. Kao veliki ljubitelj mode zasigurno će se pojaviti i u prvim redovima subotnjih revija.

Vodič Milanom u doba Tjedna mode (фото 5)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više