Search

Vodič Parizom u doba Tjedna mode

Vodič Parizom u doba Tjedna mode

Restorani, izložbe, shopping...


Image: Buro247.kz

Danas počinje posljednji Tjedan mode, onaj u Parizu i njime će u francuskoj prijestolnici završiti još jedan modni maraton

Cijela modna klika seli se u grad svjetlosti, a s njima i horda blogera, street style fotografa, paparazza i drugih individualaca željnih glamura koji ovaj modni događaj donosi. Uz revije modnog tjedna, otvaraju se i nebrojene mogućnosti istraživanja grada u kojem ne nedostaje chic sadržaja, preko zanimljivih novih restorana pa sve do odličnih izložbi kojima se Pariz ponosi.

Pariški restorani i terase

U skladu s novom sezonom, Pariz su obogatila i neka nova, željno iščekivana mjesta. Trenutačni apsolutni hit su terase na krovovima hotela, no i terase šarmantnih caffe barova na uličnoj razini obećaju cijelu paletu zanimljivih ličnosti i odjevnih kombinacija koje će se tuda šetati. Na korak od Trijumfalnog luka svoja je vrata otvorio hotel Peninsula na čijem se šestom katu otvaraju pogledi na buržujski 16. arondisman i sve njegove znamenitosti, a restoran L'Oiseau Blanc nudi jela lokalne kuhinje.

Vodič Parizom u doba Tjedna mode (фото 1)

Nedavno je otvoren i legendarni Plaza Athenee nakon devetomjesečnog preuređenja. Njegov zaštitno znak - crvene geranije na pročelju - opet raduju prolaznie. Osim ugodne terase, bara s ponudom kreativnih koktela i odličnih nastupa DJ-a, zavirite u hotel u vrijeme doručka. Slastice chefa Christophea Michalaka nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Vodič Parizom u doba Tjedna mode (фото 2)

Izložbe

Pariz je poznat po bogatom kulturnom životu, pa tako možete krenuti put Grand Palaisa gdje se nedavno otvorila izložba francuske umjetnice Niki de Saint-Phalle. Svoju je karijeru počela kao fotografkinja u časopisima Vogue ili Life, no najpoznatija je postala po velikim skulpturama "Nane". Njena šarolika i bujna "žena" je do kraja života nastavila uveseljavati prolaznike gdje god da je postavljena. Oni koji ne stignu pogledati izložbu uvijek mogu prošetati pored muzeja Centre Pompidou u centru Pariza gdje je postavljena fontana s nekoliko skulptura Niki de Saint-Phalle.

Vodič Parizom u doba Tjedna mode (фото 3)

Shopping

Na Rue Cambon nedavno je otvoren pop-up butik dizajnera cipela Massara. On je 2002. godine uvršten među 12 radionica Métiers d'Art Chanel i otada za modnu kuću dizajniraju cipele. Posebno u pop-up butiku mogu se naručiti tenisice šljokičaste tenisice od tvida koje su dizajnirali za jesensku kolekciju kuće Chanel, a koje su pomele modni svijet.

Vodič Parizom u doba Tjedna mode (фото 4)

Svi oni koji žele biti u toku sa svim pariškim novostima mogu skinuti aplikaciju Vogue Adresses koju je osmislio pariški Vogue, a u kojem se nalaze preporuke za restorane, shopping, zabavu i opuštanje po izboru najuvaženije modne publikacije.

Vodič Parizom u doba Tjedna mode (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više