Search

Volite li filmove Wesa Andersona? Onda ove lokacije morate posjetiti

Volite li filmove Wesa Andersona? Onda ove lokacije morate posjetiti

Budite dio njegova svijeta


Image: buro247.ru,
screenshot

Scenografija filmova ovog redatelja uvijek izgleda kao iz nekakve moderne bajke, a mi vam ovoga puta donosimo slikovite lokacije iz filmova koje i sami možete posjetiti...

Naš omiljeni redatelj Wes Anderson nedavno je premijerno pokazao svoj novi, dugoočekivani film "The Isle of Dogs", koji je prošlog tjedna premijerno prikazan u SAD-u. Naime, dječak po imenu Atari odlazi u potragu za svojim psom i sve se to događa ovoga puta u Japanu. Odmah smo se sjetili drugih lokacija koje nam je Anderson predstavio u svojim filmovima te smo odlučili stvarne lokacije iz inače izmišljenog svemira ovog redatelja popisati i vama sugerirati da ih na jednom od svojih putovanja svakako posjetite.

Robna kuća i napušteno kupalište iz "The Grand Budapest Hotela"

Volite li filmove Wesa Andersona? Onda ove lokacije morate posjetiti (фото 1)

Želja svakog pravog obožavatelja Wesa Andesona jest posjetiti Zubrowku, izmišljenu državu iz filma "The Grand Budapest Hotel". Krajolik ove nepostojeće zemlje treba potražiti u njemačkom gradu Görlitz. Za potrebe snimanja tim je koristio lokalnu koncertnu dvoranu Stadthalle, polunapušteno Freisbad kupalište, crkvu i Görlitz Warenhaus robnu kuću. Ulogu velikog hotela obavljala je upravo spomenuta robna kuća uređena u Art Nouveau stilu. Stepenice, dizala i prekrasan atrij su uhvatili pozornost dizajnera Adama Stockhausena, koji je s Andersonom radio na još dva filma. No, ovaj njemački grad nije proslavio samo Anderson jer u ovome gradu sniman i "Inglorious Bastards" Quentina Tarantina. Kako god da okrenete ovo je grad koji se isplati posjetiti. 

Slastičarnica iz "The Grand Budapest Hotela"

Volite li filmove Wesa Andersona? Onda ove lokacije morate posjetiti (фото 2)

Glavna slastičarnica u Zubrowki jest Mendl's, gdje Saoirse Ronan u ulozi Agathe priprema poznati courtesan au chocolat . Međutim, ono što j zbilja oduševilo svih jest izgled same slastičarnice, koja zbilja postoji. Ona se nalazi u Dresdenu i ime joj je Molkerei Pfund i proglašena je najljepšom slastičarnicom na svijetu. Njezini zidovi, stropovi i šalice odražavaju boje Villeroy&Boch pločica. U samom prizemlju možete kušati neobične saksonske sireve, a na prvom katu probajte njihovu poznatu tortu od sira i s njom popijte čašu mlijeka ili čašu vina. Iako biste pomislili da ćete moći fotografirati insta-worthy fotografije - zaboravite jer ovdje je strogo zabranjeno fotografirati. Stoga uživajte u pogledu i trenutku.

Sphinx observatorij iz "The Grand Budapest Hotela"

Volite li filmove Wesa Andersona? Onda ove lokacije morate posjetiti (фото 3)

Nevjerojatna zvjezdarnica Akademije Zubrowka, koja je jedna od Gustavovih stanica zaustavljanja u bijegu, zapravo je operativna meteorološka stanica i opservatorij "Sphinx" u švicarskim Alpama. Nalazi se četiri sata udaljenosti od Berna i nalazi se nadmorskoj visini od 3450 metara. Ovo je jedna od najatraktivnijih lokacija ovoga filma, koju će sigurno rado posjetiti svi skijaški entuzijasti, a osim toga možete uživati u prekrasnim panoramskim pogledima i prirodi kakvu nećete vidjeti svugdje u svijetu.

Hotel Raphael u "Hotelu Chevalier"

Volite li filmove Wesa Andersona? Onda ove lokacije morate posjetiti (фото 4)

Ništa nije toliko filmski kao kada se razdvojeni ljubavnici ponovo sastaju u hotelskoj sobi u Parizu. Barem tako tvrdi upravo Wes Anderson. Za stvaranje intimne atmosfere za ljubavnike, koje utjelovljuju Natalie Portman i Jason Schwartzman, redatelj je odabrao sobu u luksuznom pariškom hotelu Raphael u kojem noćenje stoji 750 milijuna eura. Naravno da je tolika cijena samo u filmu. U stvarnom svijetu ako želite iznajmiti baš ovu sobi, noćenje će vas doći oko 450 eura. Ako ćete posjetiti ovaj hotel ne zaboravite usput preslušati pjesmu "Where Do You Go To (My Lovely)" Petera Sarstedta.

Kuća u istočnom Harlemu i Hotel Waldorf Astoria iz "The Royal Tenenbaums"

Volite li filmove Wesa Andersona? Onda ove lokacije morate posjetiti (фото 5)

"Royal Tenenbaum kupio je kuću u Aveniji Archer u zimu njegova 35. rođendana". S ovom frazom započinje treći dugometražni film Wesa Andersona. Međutim, kuću obitelji Tenenbaums ne biste trebali tražiti u Bronxu već u istočnom Harlemu na uglu West 114th Street i Avenije Convent. Lindbergh Palace Hotel u kojem je Royal Tenenbaum živio 22 godine odvojen od svoje obitelji je zapravo Hotel Waldorf Astoria, u kojem je filmska ekipa imala dopuštenje snimati samo dva sata. No, ipak malo odgodite posjet ovom hotelu jer zbog renovacije svoja vrata tek otvara 2020. godine. 

Svjetionik i crkva na Rhode Islandu iz "Moonrise Kingdoma"

Volite li filmove Wesa Andersona? Onda ove lokacije morate posjetiti (фото 6)

Radnja ovoga filma smještena je u sredinu 60-ih godina prošlog stoljeća, razdoblja koje predstavlja kraj naivnosti prema Andersonu. Pod utjecajem francuskih romantičara i htio je prikazati točno tu smrt naivnosti i za to mu je bio potreban pravi ambijent koji je tražio, nećete vjerovati, preko Google Eartha. I u toj potrazi kao idealna lokacija učinio mu se Rhode Island. Tamo je pubertetsku ljubav uhvatio dok su u pozadini bila Trinity crkva i svjetionik Point Judith, koji izgledaju zbilja fantastično.

Željeznička stanica u Rajasthanu iz "The Darjeeling Limited"

Volite li filmove Wesa Andersona? Onda ove lokacije morate posjetiti (фото 7)

Scene filma su zapravo snimljene izvan vlaka, ali je filmska ekipa zatražila od indijske željezničke tvrtke da im daju deset kupola koje je Mark Friedberg dizajnirao u tipičnom Andersonovom stilu. Ipak, možete se voziti ovom željezničkom stanicom ako vas putevi ikada odvedu do Indije i uživati u pogledu na scene koje će vas podsjećati na još jedan Andersonov film.

Kuća opere i luka u Napulju iz "The Life Aquatic with Steve Zissou"

Volite li filmove Wesa Andersona? Onda ove lokacije morate posjetiti (фото 8)

Lik Zissoua je istovremeno i parodija i homage francuskom ronilačkom pioniru Jacques-Yvesu Cousteau, a glavnog lika je utjelovio Bill Murray kojem je cilj istrijebiti vrstu morskoga psa koji je ubio njegova partnera Estebana. Neke od lokacija koje možete posjetiti, a pojavljuju se u filmu su stepenice iz Pallazo Reale te luka, a oboje se nalaze u Napulju. Ovaj film je ponovo okupio vrhunsku glumačku postavu (kao i svi Andersonovi filmovi), pa uz Murrayja glume Cate Blanchette, Willem Dafoe, Anjelica Huston i Owen Willson.

Talijanski otok Ponza iz "The Life Aquatic with Steve Zissou"

Volite li filmove Wesa Andersona? Onda ove lokacije morate posjetiti (фото 9)

Ovaj talijanski skriveni otok oduševio je ovoga redatelja više nego bilo koja druga lokacija. Otok ima nesvakidašnje karakteristike koje je Anderson odmah uočio. Snimanje na samom otoku je trajalo samo dva dana, ali dovoljno da ova lokacija svima "zapne" za oko i da postane jedno od najposjećenijih turističkih atrakcija. Do tada su ovo mjesto brojne zvijezde koristile kako bi imale privatan odmor, ali Anderson je i ovu lokaciju uspio popularizirati.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više