Search

Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu

Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu

Tekst: BURO.


Ako ste ovaj tjedan samo letimično bacili pogled na društvene mreže sigurno ste vidjeli snimke tuluma u Tel Avivu koje su nastale kao posljedica popuštanja mera, jer je u Izraelu cijepljeno više od 4 i pol milijuna ljudi. Oni imaju „zelene putovnice“ koje im omogućavaju da život nastave slično kao nekada. Ne možemo reći da nismo malo pozavidjeli na dobroj energiji sa snimaka koje kruže mrežama. Brže bolje smo sastavili spisak lokacija za uživanje u Tel Avivu, spremni u niskom startu, ako se promjeni situacija oko letova i otvaranja aerodroma. Čekamo.

Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 1)
Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 2)
Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 3)

Hotel Saul

Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 4)

 

Jedna od najboljih opcija za bukiranje u Tel Avivu je boutique hotel Saul koji je otvoren 2018. godine i spaja najbolje od starog i novog svijeta. Hotel broji 34 sobe i smješten je u nekadašnjoj poslovnoj zgradi čiji su elementi sačuvani (hodnici i neki od katova). Uređenje je istovremeno profinjeno, ali i nepretenciozno. U interijeru su korištene starinske ulične lampe, kao i posteri najčuvenijih zgrada Tel Aviva, a negdje su ostavljeni i goli betonski zidovi. Sobe nisu velike, ali su vrlo simpatično uređene, plus na rooftop terasi se možete opustiti na prugastim ležaljkama.

 

Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 5)
Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 6)

Benedict

 

Dobar dan se po doručku poznaje, zar ne? Opuštena epizoda na suncu može započeti u Benedictu, a radi se o lancu restorana koji su specijalizirani baš za prvi dnevni obrok. Ako ste obožavatelj zanimljivih jela kreiranih tako da vam odlično započne dan, nikako nemojte zaobići ovo mjesto. Na meniju ćete pronaći naravno Benedict jaja, ali i bagel, palačinke, salate, kao i koktele i čitavu selekciju Mimosa koktela za veseliji početak.

 

Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 7)
Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 8)

Bicicletta

Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 9)

 

Šarmantni restoran s velikim dvorištem smješten između starih zgrada? To je mjesto na kojem bismo željeli izgubiti nekoliko sati. Uz atmosferu cool privatnog kluba, dodajemo i činjenicu da je ovdje zaista izvrsno jesti. Ono što je definitivno na must have listi je pomfrit od patlidžana, foccaccia i ražnjići od lignji. Bonus bodovi, kokteli su također vrlo dobri (i jaki!).

 

Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 10)
Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 11)

Miznon

Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 12)

 

Ako je na vašem spisku nezaobilazno da probate neki od specijaliteta street food kuhinje, onda upišite na svoju listu Miznon. Koncept je vrlo jednostavan: nude pita sendvič s mesom. A dok čekate na svoju narudžbu možete se poslužiti besplatnim pita kruhom, labnehom i tahinijem. Ono po čemu je ovo mjesto postalo poznato je Miznon specijalni sos zbog kojeg meso ima poseban okus, a možete umakati i pomfrit u njega. Postoje i vegetarijanske opcije koje su jednako dobre.

 

Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 13)

Alena

Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 14)

 

Alena je jedan od najboljih restorana u Tel Avivu, a nalazi se na terasi luksuznog hotela The Norman. Ne morate biti gost hotela da biste rezervirali stol. Uživat ćete u sofisticiranom ambijentu s prekrasnim pogledom na grad. Kad završite s jelom, možete otići u koktel bar Library, gdje će vas u elegantnom retro ambijentu dočekati sveznajući barmeni. Bar je nadahnut četrdesetim godinama prošlog stoljeća i stvoren je za spoj ili beskrajnu noć s prijateljima (a vjerojatno ćete i tamo stvoriti nove).

 

Ovog trenutka voljeli bismo biti u Tel Avivu (фото 15)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više