Search

Wes Anderson je redizajnirao luksuzni vlak iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje

Wes Anderson je redizajnirao luksuzni vlak iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje

Tekst: BURO.


Ovo je jedna od onih suradnji koja je tako logična i prirodna da se pitamo kako se nije ranije realizirala! U teoriji zvuči neobično da britanska tvrtka specijalizirana za luksuzne vlakove i američki redatelj udruže snage. Ali kad znamo da su u pitanju Belmond i Wes Anderson stvari su jasne (i predivne!). Wes je dobio zadatak da osmisli interijer vlak iz pedesetih godina „Cygnus“ i to u svom prepoznatljivom stilu koji svi obožavamo.

Wes Anderson je redizajnirao luksuzni vlak iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje (фото 1)
Wes Anderson je redizajnirao luksuzni vlak iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje (фото 2)

Klasični vlak na neki način nudi kinematografsko iskustvo, dok promiče kroz predjele i pejzaže imate sve elemente dobrog filma: od povijesnog žanra, preko drame, pa sve do akcije. Upravo je Wes vlak stavio u centar svog filma iz 2007. godine „The Darjeeling Limited“ koji se zaista snimao u pravom vlaku indijske željeznice, čiji dizajn je popravio dizajner Mark Friedberg. Andersonovi filmovi imaju gotovo forenzičku pažnju ka detaljima i scenografija je bitna koliko i sama radnja.

Wes Anderson je redizajnirao luksuzni vlak iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje (фото 3)

Interijer ovog posebnog Belmond vlaka je prava poslastica, uspjeli su sačuvati neke originalne elemente iz pedesetih, a inspiracija za renoviranje je pronađena u toj dekadi. Zidovi su obloženi sjajnim tamnim drvetom, sjedišta su presvučena plišom s printom, a flaše šampanjca stižu u kiblama u obliku labuda. Sve je dekadentno, čudesno i hipnotizirajuće.

Wes Anderson je redizajnirao luksuzni vlak iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje (фото 4)
Wes Anderson je redizajnirao luksuzni vlak iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje (фото 5)

„Cygnus“ vlak svi zainteresirani mogu bukirati za ekskurziju s ručkom, a polazak je iz Londona. Postoje dva privatna kupea za do četvero ljudi. A za one koji žele nešto zbilja posebno tu je opcija zakupa čitavog vlaka za 26 ljudi. Ukrcavamo se!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više