Search

Zašto je Sarajevo iduća europska hit destinacija?

Zašto je Sarajevo iduća europska hit destinacija?

Prema prijedlogu Condé Nast Travellera

Tekst: Tina Kovačiček


Image: www.sarajevo-tourism.com

Sarajevo privlači brojne turiste u potrazi za idućim Istanbulom, poručuju nam iz uredništva Condé Nast Travellera koje je nedavno preporučilo ovaj grad kao destinaciju koju vrijedi vidjeti

Dvadeset godina nakon rata Sarajevo je itekako postalo vidljivo na mapi Europljana. Zelena metropola s brojnim otomanskim džamijama, katedralama iz doba Habsburgovaca te popularnim bazarom na koji vrijedi otići s još jednim koferom, zanimljiva je destinacija za sve putnike istraživače. Evo nekoliko razloga zašto je Sarajevo grad koji vrijedi posjetiti;

Zato što imate zanimljivih mjesta za odsjesti.

U svibnju prošle godine otvoren je boutique hotel Isa Begov Hamam sa zanimljivim ugođajem turskih korijena i tradicionalnom kupelji hamam koja datira još 1462. godine.

Zato što postoji muzej u kojem ćete se poželjeti izgubiti.

Radi se o Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine, koji je zbog nedostatnih financijskih zatvoren 2012. godine. Napokon je ponovno otvoren u rujnu prošle godine, a tamo možete pogledati neke od 4 milijuna artifakata, uključujući najstariji židovski dokument Sefarda u svijetu.

Zato što imaju najbolju kavu na svijetu.

Ovdje se kava toči još od Otomanskog carstva, a osim tradicionalnih mjesta, sve se više otvara novih stylish kafeterija poput Caffe Kamarija.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Zašto je Sarajevo iduća europska hit destinacija? (фото 1)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više