Traži

Zgodno mjesto za odsjesti u Ljubljani

Zgodno mjesto za odsjesti u Ljubljani

Vander Urban Resort


Fotografija: PR

Smješten u Castle Hillu na obalama rijeke Ljubljanice, u samom srcu glavnog grada Slovenije, Vander Urban Resort je hotel skrojen po mjeri urbanog čovjeka

Prvi design hotel u Ljubljani skriva futuristički interijer iza fasade koja datira iz 19. stoljeća. Upravo ta igra starog i novog daje poseban kozmopolitski šarm ovom modernom utočištu, koje arhitekturom nije narušilo ljepotu strogog centra Ljubljane.

Vizija arhitekata koji su radili na obnovi ovog zdanja, bila je održati barokne elemente i dizajn interijera. Moderan štih dobiven je izgradnjom obloga armiranog betona, čeličnih konstrukcija i stakla koji prostor podiže na drugu razinu. Viseći metalni zastor na sjevernom zidu atrija omogućuje difuzno svjetlo koje osvjetljava jezgru zgrade i restoran. Beskonačni obrasci, odnosno prirodni materijali kao što su drvo i kamen, okosnica su interijera iz kojeg je proizašao urban dizajn i stil hotela.

U 16 prozračnih soba dominira spektar svjetlijih boja u kombinaciji sa sivom i metalik nijansom, a poseban ugođaj stvaraju bezbrojna stakla koja prostoru daju dubinu. Zaobljeni zidovi, stropovi i vrata stvaraju fluidnost prostora, koji se rasporedio na tri kata zgrade. Namještaj je sive boje u kombinaciji sa žutom, tirkiznom i plavom. Ovaj je hotel sastavljen od četiri građevine koje čine jedno zanimljivo zdanje. Ono što ih spaja jest bazen na krovu s kojeg puca pogled na Ljubljanu, a na kojem bez obzira na to, možete uživati u privatnosti.

Restoran nudi svjetske specijalitete, a na meniju se može pronaći i pokoje hrvatsko jelo. Bogata vinska karta i ponuda ostalog pića, sljubit će se s finim zalogajima koje možete naručiti u bilo kojem trenutku. Još jedna pogodnost hotela koju rado ističu jest da doručak možete dobiti u krevet, i to do 13 sati. Ako poželite pobjeći iz svoje rutine, svakako posjetite ovo mjesto koje je svega nekoliko stotina kilometara udaljeno od Zagreba, a koje će vam sasvim sigurno pružiti ugodan proljetni odmor.

 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više