Search

Znate li što su to Art living kućice za odmor?

Znate li što su to Art living kućice za odmor?

Spoj turizma i umjetnosti


Image: Rajan Milošević,
Level 52

Koncept kuća za odmor trebao bi u budućnosti stvoriti posebno mjesto gdje će se okupljati razni umjetnici iz cijelog svijeta. Na takav način dizajnerski tim BRHome ima ideju spojiti umjetnost i turizam u jedno

Spoj umjetnosti i turizma u zemljama poput Velike Britanije i Španjolske sasvim je normalna pojava. No, ovakva ideja u Hrvatskoj novitet je koji će zasigurno privući brojne umjetnike u prelijepu Istru. BR home Designe je podbrand koji se bavi projektiranjem i uređenjem interijera i eksterijera od privatnih rezidencija i stanova pa sve do potpuno drukčijih vila za odmor. Vila B2 nudi totalno drugačiji doživljaj i odmor na selu. Nije tipičan primjer seoskog turizma. Drugačija je od niza rustikalnih kuća za odmor, a nije ni toliko luksuzna poput skupocjenih vila na osami.
Znate li što su to Art living kućice za odmor? (фото 1)
Riječ je o jednostavnom dizajnerskom ambijentu koji gostima nudi užitak modernog ambijenta posvećenog detaljima i umjetnosti. Predstavlja svojevrsni moderni lifestyle u prirodnom okruženju. Ujedno, privlači drugačiju klijentelu – urbane goste koji žele mir i tišinu Istre, ali se ne žele odreći modernog dizajna i komfora koji imaju u svojoj zemlji. Cilj tima BR home Designe da u kuću, koja će biti otvorena cijele godine, privuku umjetnike. Naime, dizajner Boris Ružić, koji potpisuje dizajn ove kuće,  želio bi je cijelo vrijeme koristiti kao izložbeni prostor svojih i tuđih radova, odnosno da bude, kako kaže, "mali bienale".

Znate li što su to Art living kućice za odmor? (фото 2)

Nekad je služila kao gospodarska zgrada, nije bila opskrbljena infrastrukturom, niti je bila ožbukana. Kako je izgrađena osamdesetih godina, njena je obnova bila još veći izazov za pulskog dizajnera. Inače, već je dizajnirao interijere nekoliko kuća za odmor među kojima je i jedna od najvelebnijih vila u Istri. Uređena je u modernom stilu s rustikalnim i industrijskim arhitektonskim elementima, a Boris je odlučio koristiti prije svega industrijski beton, imitirajući staru tehniku kojom se nekada gradila unutrašnjost istarskih šterni. Svi podovi su izrađeni upravo od industrijskog betona, čak i u spavaćim sobama, te kupaonicama. U takvom je betonu izrađen i bazen, ali i svi opločnici.

Znate li što su to Art living kućice za odmor? (фото 3)  

Kuća je oslobođena svih balkona koji su nekad postojali, kako bi dobila na svojoj čistoći te time podsjeća na stare istarske kuće koje su se nekad gradile u nizu. U interijeru vladaju  sive  nijanse, a sivilo interijera razbija moderni i starinski namještaj u prirodnim smeđim i bež tonovima. Sve je dekorirano starinskim bocunima i zanimljivim šarenim detaljima. Tim se vodio tradicijom koju je stopio s modernim, a čini se da je to recept kako dobiti topao prostor ispunjen mirom, ali zadržati elegantnu i raskošnu notu luksuza. 

Znate li što su to Art living kućice za odmor? (фото 4)

Znate li što su to Art living kućice za odmor? (фото 5)

Znate li što su to Art living kućice za odmor? (фото 6)

Znate li što su to Art living kućice za odmor? (фото 7)

Znate li što su to Art living kućice za odmor? (фото 8)

Znate li što su to Art living kućice za odmor? (фото 9)

Znate li što su to Art living kućice za odmor? (фото 10)

Znate li što su to Art living kućice za odmor? (фото 11)

Znate li što su to Art living kućice za odmor? (фото 12)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više