Search

Časopis Monocle otvara café u Londonu

Časopis Monocle otvara café u Londonu

Preslatki café s dnevno svježim kolačima i kavom


Kanadski novinar Tyler Brûlé, osnivač prestižne publikacije Monocle, kolumnist časopisa Wallpaper* posvećenog arhitekturi i dizajnu, i vlasnik nekoliko trgovina Monocle shops u New Yorku, Hong Kongu, Osaki, Pekingu i Londonu; 8. travnja otvara u Londonu istoimeni café.

Monocle Café London postaje drugi takav lokal u svijetu, prvi je otvoren u Tokyu unutar robne kuće Hankyu Men's Tokyo još 2011. godine. Uskoro će poklonici popularnog magazina o politici, ekonomiji, umjetnosti, kulturi, dizajnu i modi, koji odgovara svim potrebama modernog života i koji rangira kvalitetu života u raznim gradovima svijeta - moći razglabati o gorućim pitanjima dana uz šalicu kave na adresi 18 Chiltern Street.

Monocle Café London će imati 15 sjedaćih mjesta, a na jelovniku će se naći zalogajčići, müsli u različitim kombinacijama, topli sendviči i tostevi, voćne salate i svježa kava prepečenog zrna tvrtke Allpress Espresso s Novog Zelanda. Zahvaljujući japanskom kuharu Masayuki Hara (bivši chef restorana La Gavroche), u Monocle Café moći će se isprobati svježi macarons i rolada od jagoda i zelenog čaja.

monocle

Interijer je uređen prema dizajnu svih trgovina i lokala brenda Monocle. Korišteni su japanski i skandinavski motivi. Za nastanak i uređenje dva kata, od kojih prvi zauzima površinu od 36 metara kvadratnih, a drugi 53 metra kvadratnih - zaslužni su dizajneri Monocle na čelu s dizajnerom iz Edo Design & Construction. Viseće svjetiljke Manufactum, kase po narudžbi od hrasta lužnjaka, barske stolice australske marke One/Third - sve će se to nalaziti u drugom na svijetu Monocle Café. Kada zatopli, gostima će na raspolaganju biti terasa koja će moći primiti 8 ljudi.

«Željeli smo stvoriti opušteno mjesto za sastanak uz jutarnju kavu, ležernog objeda uz promatranje dokumenata ili čašu pjenušca nakon posla», ideja je glavnog urednika časopisa Monocle Tylera Brûléa. Café će biti otvoren 7 dana tjedno, čak i nakon ponoći, za sve one kojima treba opuštanje nakon posla u ugodnom baru.

 

monocle

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više