Search

Gastronomski guru predstavlja svoj novi projekt

Gastronomski guru predstavlja svoj novi projekt

Alain Ducasse otvara restoran u Saint Tropezu

Ljetna sezona je započela na Azurnoj obali. Legendarni Hotel de Paris je pompozno otvoren 23. ožujka, a već 17. travnja, u hotelu Byblos Saint Tropez, otvaraju se vrata novog restorana gastronomskog gurua Alaina Ducassea. Luksuzni hotel, mjesto je hedonističkog uživanja u životu i posjećuju ga svi koji su željni kvalitetnog odmora u autentičnom okružju.

Novi objekt Rivea, zamijeniti će Spoon, drugi projekt francuskog chefa. Jela mediteranske kuhinje, pripremljena od svježih lokalnih proizvoda, zauzimati će centralno mjesto na jelovniku - caponata (predjelo od patlidžana), salata od hobotnice, sardine glazirane bosiljkom, krem juha s janjetinom, vitello tonnato (jelo od tanko narezanih komada marinirane govedine s umakom od vrhnja i tune), odrezak od sabljarke, domaća tjestenina s povrćem julienne.

alainducasse

Rivea u hotelu Byblos Saint Tropez

Dizajn interijera Ducasse je povjerio provjerenom talijanskom duetu Antoniu Citteriu i Patriciji Viel, koji je dizajnirao projekt Bulgari Hotel u Londonu. Imajući na umu kako je Ducasse privržen konceptu otvorene kuhinje, Citterio i Viel su kreirali prostor prema željama vlasnika - otvorena kuhinja novog restorana Rivea obložena je crno-bijelim pločicama poput šahovske ploče. Spoj francuske i talijanske kulture pokazao se u najboljem mogućem svjetlu upravo ovdje.

alainducasse

Alain Ducasse

Tekst: D.Č./L.B.

više