Search

Cik-cak bar u New Yorku

Cik-cak bar u New Yorku

Osjećaj neprekinutog kretanja


Poznato je kako je New York meka multikulturalizma i kako su baš u njemu koncentrirani hoteli, galerije, butici, sajmovi, restorani i barovi i mnoge druge stvari baš na za svaki mogući ukus. Zanimljivim lokacijama se nedavno pridružio i bar njemačkog umjetnika Tobiasa Rehbergera pod nazivom Oppenheimer.

Bar se nalazi u 27. ulici, a kopija je originalnog Oppenheimer bara u Frankfurtu, koji osim što je mjesna znamenitost, je i najdraža lokacija Rehbergeru.

Njujorška verzija otvorena je u vrijeme trajanja izložbe Frieze New York i odmah osvojila srca posjetitelja. Kao lokaciju za svoj konceptualni projekt gdje je prenio interijer slavnog bara, umjetnik je odabrao hotel Americano. Sačuvao je prostor, proporcije, a čak i detalje interijera.

Cik-cak bar u New Yorku (фото 1)

Cik-cak bar u New Yorku (фото 2)

Cik-cak bar u New Yorku (фото 3)

Fascinantan dizajn projekt, osnovan na konceptu geometrizacije, u potpunosti je izrađen u crnoj i bijeloj boji. Psihodeličan cik-cak uzorak apliciran je na zidove i stvara iluziju neprekinutog kretanja. Prema riječima samog Rehbergera koristio je popularne maskirne boje, a dekoracija je jedino što razlikuje novi bar od originala.

Bar nije prvi rad umjetnika u sferi dizajna. Naime, 2009. je razradio kafić na Venecijanskom bijenalu koji mu je donio titulu "Najboljeg umjetnika".

Mjesto gdje se kreativci susreću nakon dugog radnog dana kako bi razmijenili ideje, popili piće ili uživali u kreativnom interijeru, savršeno odgovara ukusu lokalne boemske publike.

Cik-cak bar u New Yorku (фото 4)

Cik-cak bar u New Yorku (фото 5)

Cik-cak bar u New Yorku (фото 6)

Tekst. D.Č./L.B.

Leave a comment

više