Search

Kuhinja u nebu nad Dubaijem

Kuhinja u nebu nad Dubaijem

At.mosphere


Dubai, glavni grad emirata Dubaija već se dugo smatra gradom raskoši i luksuza. U njemu se nalaze najekskluzivniji hoteli, trgovine pa čak i trgovački centri, auto paviljoni, kao i neki od najboljih svjetskih restorana. Tako se prošle godine u zgradi Burj Khalifa otvorio restoran At.mosphere, trenutno najviši restoran na svijetu. Na 122. katu, dva kata ispod najvišeg svjetskog vidikovca „At the Top“, otvara prekrasan pogled na najbogatiji i najveličanstveniji grad emirata. Broj 122 nije samo broj kata na kojemu se nalazi restoran, već i minimalna cijena koju će gost izdvojiti za jednu narudžbu.

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 1)

Kako bi stigli na visinu od 442 metra nadmorske visine, za goste je napravljeno posebno high- speed dizalo. At.mosphere je dizajniran za 210 posjetitelja koji mogu, osim stola u velikoj dvorani restorana, rezervirati i privatnu blagovaonicu koja je dostupna na osobni zahtjev i uz dodatni trošak. Najbolje vrijeme za uživanje u panoramskom pogledu na Arapski zaljev i na najveće svjetske „fontane koje pjevaju“ je u ljetni sumrak kada je grad obasjan milijunima raznobojnih svjetala. Restoran nudi specijalitete europske kuhinje, kao i tradicionalna jela na žaru. Smatra se kako At.mosphere poslužuje najbolje kamenice i jastoge pripremljene po tajnom autorskom receptu glavnog chefa.

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 2)

Za dizajn restorana At.mosphere zaslužan je poznati američki arhitekt Adam Tihany koji je stvorio minimalistički, ali luksuzni interijer koristeći skupocjeno drvo za parkete, zidove i stolove te ručno izrađene kožne presvlake i tepihe. Ukoliko želite rezervirati stol u ovom ekskluzivnom restoranu, učinite to najmanje tjedan dana prije predviđenog datuma.

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 3)

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 4)

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 5)

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 6)

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 7)

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 8)

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 9)

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 10)

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 11)

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 12)

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 13)

Kuhinja u nebu nad Dubaijem (фото 14)

Tekst: M.T./T.K.

Leave a comment

više