Search

Osjetite li mističnost ovog mjesta?

Osjetite li mističnost ovog mjesta?

Novi Starbucks caffe u New Orleansu

Tekst: BURO.


Image: Buro247.ru

Starbucks

Starbucks je otvorio novi caffe u francuskoj četvrti New Orleansa čiji neobičan dizajn priziva misticizam zagonetnog grada, a dio je to projekta kojim Starbucks želi svoje nove lokale uklopiti u svjetsku kulturu. Interijer caffea goste šalje na putovanje kroz vrijeme na početak XX. stoljeća kada je grad bio jedan od najvećih svjetskih uvoznika kave. Dizajneri su zajedno s lokalnim arhitektima osmislili mjesto koje odiše duhom tog vremena, a nalazi se ravno u centru New Orleansa.

Starbucks

Starbucks

Duh starog New Orleansa osjeti se u svakom uglu - velike drvene police iz bara nose pakete Starbucks kave u starinskim kutijama, interijer toplih zemljanih boja, crno-bijele fotografije na ciglenim zidovima i stari jazz instrumenti koji kao dekoracija evociraju dobru glazbu po kojoj je New Orleans poznat.

Starbucks

Starbucks

Autori projekta se nadaju kako Starbucks neće postati samo još jedan obično mjesto gdje ljudi u žurbi uzmu kavu za van i izađu, nego mjesto koje je dio gradske kulture i ugao u kojem lokalni stanovnici zajedno s turistima mogu uživati u toploj šalici kave.

Starbucks

Starbucks

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više