Search

Saša Martinović: Božić s hokejaškom zvijezdom

Saša Martinović: Božić s hokejaškom zvijezdom

Hokejaš Medveščaka govori o najdražem Božiću


Saša Martinović, dvadesetosmogodišnji branič hokejaškog kluba "Medveščak" i jedan od najboljih obrambenih igrača lige igra drugu sezonu na zagrebačkom ledu i nanizao je zapažene uspjehe. Rođen u njemačkom Fussenu, u zadnjih deset godina karijere igrao je u njemačkim klubovima od Hamburg Freezersa preko Krefeld Penguine i ERC Ingstadt te iz kluba Greezly Adams Wolfsburg ove sezone dolazi u "Medveščak". Susreli smo se sa njim u društvu zajedničkih prijatelja na Fuliranju kod Uspinjače, novoj zagrebačkoj destinaciji popodnevnog druženja u predblagdansko vrijeme, te smo saznali kako provodi Božić i što će raditi za ovogodišnje blagdane.

Najdraža božićna tradicija?

Za Božić mi je najdraže biti s obitelji jer Božić to i jest, obiteljski blagdan.Volim tradiciju kićenja jelke, darivanja, oživljavanja uspomena, nekih običaja koji Božić uistinu čine posebnim danom u godini. Na žalost, zbog sportskih obaveza posljednje dvije godine sam bio spriječen provesti Božić sa svojim najbližima, ali stvar su izvukli prijatelji, moji suigrači iz kluba, pa sam nekako podnio tu razdvojenost. Današnje moderne tehnologije pružaju mogućnost da 'vidite i čujete' svoje najdraže iako vam fizički nisu blizu. I ove godine ću morati bez obitelji, ali tko zna, možda dođu u Zagreb pa me iznenade, a možda se nađe i neki zanimljiv poklon ispod bora (smijeh).

saša martinović hokejaš

Najdraže božićno piće?

Broj jedan je svakako kuhano vino koje me privlači prije svega odličnim mirisom i aromom, a i odlično ugrije čovjeka u ove hladne dane. Volim popiti i dobro pivo, favorit mi je Zlatni Pan, ali kako za vrijeme blagdana ipak imamo podosta utakmica, nema se vremena za uživanje u omiljenim pićima i delicijama.

Najdraži božićni film?

Volim pogledati dobar film, ali ipak je za vrijeme Božića sve podređeno nećacima i njihovim željama, pa mi stariji gledamo ono što oni odluče (smijeh). Sam u kući je nekako postao božićni hit, ali ima tu puno dobrih filmova i crtića koji bi se svakako našli pri vrhu popisa kada su blagdani u pitanju. Samo da je smiješno, zanimljivo i da su nećaci zadovoljni! :) Nastojat ću još u ovo predblagdansko vrijeme pronaći vremena da ih odvedem u kino da pogledaju novu filmsku bajku Pet legendi.

saša martinović hokejaš

Imate li neku tradiciju u klubu prilikom proslave Božića?

Kao što sam i ranije rekao, blagdani su nam ispunjeni utakmicama i nemamo puno vremena za provode i velika slavlja. No, uvijek se uspijemo nekako organizirati i pripremiti malo druženje na sam Božić, s obitelji, curama, dragim ljudima. Imamo i posebnu igru, gdje svatko od igrača izvlači svog partnera i mora mu nakon toga dati poklon. Nije to ništa skupo, a zapravo je vrlo smiješno jer igrači često sami nešto naprave, pa je uvijek zanimljivo vidjeti reakciju kada dobijete poklon koji svakako niste očekivali.

Bez čega ne možete zamisliti Božić?

Bez obitelji iako je to u mom slučaju postalo pravilo! Bez prijatelja, kićenja bora, snijega. Iako je danas sve komercijalizirano, Božić još uvijek ima veliko duhovno značenje za mnoge i vjerujem da ce običaji koji su karakteristični za Božić, ali i za predstojeće blagdane još dugo živjeti i naučiti nas zapravo o stvarnim i iskrenim vrijednostima Božića.

Za kraj želim svima čestitati božićne i novogodišnje blagdane, svima želim puno mira, ljubavi i sreće u danima koji su pred nama, sa željom da svi imamo ljepšu i vedriju budućnost!

saša martinović hokejaš

Tekst: I.K.

Foto: John Pavlish

Leave a comment

više