Search

5 fantastičnih fitness trendova u 2015.

5 fantastičnih fitness trendova u 2015.

Motivirajte se i pokrenite već danas


Image: buro247.ru

Vjerojatno ste poput većine ljudi nakon proteklih blagdana odlučili da je 2015. godina u kojoj ćete se ozbiljno dovesti u formu. Kako vaša sportska odjeća ne bi i dalje ležala u najudaljenijem kutu ormara, donosimo vam 5 fitness trendova koji će vas motivirati da se pokrenete

Paddleboarding

Iako se trenutno čini da toplo vrijeme i sunčano ljeto još dugo neće stići, ne dopustite da vas i ove godine dočeka nespremne. Kako bi nakupljene kilograme što učinkovitije izgubili, predlažemo vam jedan vodeni sport čija popularnost strelovito raste: paddleboarding, odnosno uspravno veslanje na dasci za surfanje. Naime, u ovom sportu kombinira se održavanje ravnoteže na dasci uz veslanje, što znači da istovremeno vježbate snagu i istezanje. Možda biste mogli početi planirati i putovanje u toplije krajeve dok čekate da ova zima prođe.

5 fantastičnih fitness trendova u 2015. (фото 1)

TRX (suspenzijski) trening

Nikad ne smijemo podcjenjivati mogućnosti vlastitog tijela i njegovu sposobnost pomicanja granica izdržljivosti. TRX ili suspenzijski trening podrazumijeva izvođenje vježbi u različitim pozicijama višenja i upora gdje nam opterećenje predstavlja vlastita težina i gravitacija, što sam trening čini vrlo izazovnim, a prednost je što se vježbe mogu izvoditi gdje god vam najviše odgovara, kod kuće, u hotelskoj sobi, u parku ili u dvorani s ostalim vježbačima.

5 fantastičnih fitness trendova u 2015. (фото 2)

Trampolin

Sprava koju možete kupiti, primjerice, putem web trgovina ili u trgovinama sportske opreme i koju lako možete montirati kod kuće, iznimno će povoljno utjecati na vaše zdravlje. Dok skačete, ubrzava vam se puls čime se gradi kondicija i potiče cirkulacija. Osim dinamičnih kardio vježbi, trampolin je koristan za vježbe iz kineziterapije, fizioterapije i rehabilitacije jer je nježan i ugodan za leđa, stopala, koljena i kukove. A najvažnije, vježbanje na trampolinu je super zabavno. Probudite dijete u sebi i skačite za bolje zdravlje.

5 fantastičnih fitness trendova u 2015. (фото 3)

Vježbanje s pomoću girja

Girje su vrste utega zvonastog oblika koje svoje korijene vuku početkom 1700-ih iz Rusije, gdje su u početku služile kao alat za mljevenje žitarica, a danas ćete ih rijetko vidjeti u toj ulozi. Ovi neobični utezi vrlo su učinkovit rekvizit u povećanju izdržljivosti i cirkulacije, razvoju eksplozivne snage i, naposljetku, definiciji mišića i lijepom izgledu, budući da prilikom vježbanja sudjeluju gotovo svi glavni mišići tijela.

5 fantastičnih fitness trendova u 2015. (фото 4)

Funkcionalni trening

Ovaj se termin često susreće u svijetu sporta, ali potrebno ga je podrobnije pojasniti. Bit funkcionalnog treninga sastoji se u tome da simulira pokrete iz svakodnevnog života, poput guranja, povlačenja, čučanja, iskoraka, pa se vježbe sastoje od izvođenja čučnjeva, iskoraka, sklekova, ali i korištenja rekvizita, poput gore spomenutih girji, konopa, vijača i drugih. Zahvaljujući tim radnjama, djelujemo na više skupina mišića i utječemo na snagu, agilnost i ravnotežu. Mogućnosti su zaista brojne, stoga nema mjesta isprikama!

5 fantastičnih fitness trendova u 2015. (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više