Search

5 omiljenih oblika rekreacije u kojima ćete i ove zime sigurno uživati

5 omiljenih oblika rekreacije u kojima ćete i ove zime sigurno uživati

Klizanje, skijanje, sanjkanje...


Image: Paul Gilmore,
Boba Jovanovic

OK, znamo da je hladno i da biste radije ostali doma pod dekicom, ali budite odvažni, otiđite negdje na snijeg i uživajte. Mi imamo i nekoliko prijedloga kako točno...

Zimi nam je sve nekako teško, ali i ne mora biti. Ako ste se malo "uspavali" i sama pomisao na fizičke aktivnosti vraća vas natrag na kauč i skrivanje ispod dekice, ne brinite. Brzo ćemo vas odvojiti od toga i to već samo ako vam damo do znanja da zima i snijeg nude pregršt aktivnosti koje možete raditi sami ili u društvu te pritom itekako uživati i osjećati se korisno. Jedna od aktivnosti kojoj baš nitko, neovisno o godinama, ne može odoljeti jest sanjkanje. Vjerujem da ste kao dijete živjeli za taj trenutak, a sada kada ste odrasliji, s prvim snijegom sanjkanje vam može biti i postati nostalgičan i emotivan povratak u djetinjstvo.

5 omiljenih oblika rekreacije u kojima ćete i ove zime sigurno uživati (фото 1)

Ne samo da ćete se dobro zabaviti, nego ćete se ponovno osjećati kao dijete i na tome vam nitko neće zamjeriti, a poslije ćete se sigurno osjećati kao da ste nešto korisno radili sa svojim tijelom. Za one malo odvažnije, tu su skijanje ili snowboarding. Blagodat cijele te priče jest činjenica da zbog toga, ako ne želite, ne morate otputovati u daleke krajeve jer već u hrvatskoj metropoli imate skijalište i staze koje su pogodne, kako za početnike tako i za one ozbiljnije skijaše i boardere. Prilika je to koja se ne propušta, a i sanjkanje je na Sljemenu itekako dobrodošlo. Još jedna zimska aktivnost u kojoj ćete uživati jest i klizanje. 

5 omiljenih oblika rekreacije u kojima ćete i ove zime sigurno uživati (фото 2)

Zagreb tako nudi nekoliko otvorenih i zatvorenih klizališta na kojima se možete okušati u piruetama. A ono najromantičnije mjesto za klizanje uskoro će se u sklopu Adventa u Zagrebu otvoriti na Tomislavcu. Ako vam ništa od ovog ne zvuči privlačno, dovoljno je da se zaputite na neku idiličnu snježnu lokaciju, prošetate, popijete koju čašu kuhanog vina i osjetite miris zime u zraku. Tko zna, možda vas ta atmosfera i količina snijega potakne na kakav izazov u aktivnom grudanju. Naglasak na aktivnom!

5 omiljenih oblika rekreacije u kojima ćete i ove zime sigurno uživati (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više