Search

5 yoga vježbi s kojima ćete napraviti detoksifikaciju cijelog tijela

5 yoga vježbi s kojima ćete napraviti detoksifikaciju cijelog tijela

Ono što je prijeko potrebno svakom organizmu


Image: buro247.sg

Postoji bezbroj yoga poza s kojima se mogu napraviti pozitivne korekcije u organizmu. Neki su ponosni na snagu i izdržljivost, dok su drugi skloni tome da vježbanjem žele pomoći svom tjelesnom i mentalnom zdravlju. Naša tijela već imaju čudesan način balansiranja i liječenja pa kada je riječ o detoksifikaciji, tijekom vježbanja yoge naglasak je na održavanju zdravlja glavnih organa poput bubrega, jetre, pluća. Yoga se zasniva na čišćenju organizma kroz različite položaje te kroz kontrolirane izdisaje i udisaje. S fokusiranom namjerom yoga smanjuje akumulaciju štetnih vanjskih utjecaja na naš organizam, pa čak i rješavanje toksičnih emocija poput mržnje, ljutnje i pohlepe. Svi smo svjesni da nam yoga može pomoći na različite načine, a ovoga puta vam donosimo 5 vježbi s kojima ćete očistiti svoj organizam, odnosno napraviti kvalitetnu detoksifikaciju.

1. Agnisar Kriyas

5 yoga vježbi s kojima ćete napraviti detoksifikaciju cijelog tijela (фото 1)

"Agni" na sanskrtu znači vatra. U ovoj tehnici čišćenja pokušava se izazivati naša "probavna vatra" poticanjem rada trbuha te masiranjem organa u isto vrijeme. Kada se ponavlja, to može pomoći našoj probavi i također pomaže u ubrzavanju metabolizma. Savijte koljena, razmaknite noge i položite ruke na koljena. Udahnite u potpunosti i potpuno izdahnite. Nakon što ste potpuno izdahnuli, povucite trbuh prema gore i prema dolje (ispod rebra). Trebali biste osjetiti osjećaj "usisavanja". Držite dah i pustite kada ste spremni. Učinite to u nekoliko ponavljanja.

2. Malasana

5 yoga vježbi s kojima ćete napraviti detoksifikaciju cijelog tijela (фото 2)

Počnite se lagano spuštati u čučanj. Primaknite noge što bliže tijelu kako biste ih mogli udobno razmaknuti, a tijelo držite relativno paralelno s nogama. Osjetite kako vam bedra masiraju obje strane tijela, odnosno trbuh i prsa. A laktovima gurajte koljena prema nazad.

3. Marichyasana 

5 yoga vježbi s kojima ćete napraviti detoksifikaciju cijelog tijela (фото 3)

Postavite koljeno na vanjsku stranu drugog koljena te se zarotirajte u suprotnu stranu od koljena koje je savijeno. Sjednite na bok za više podrške, u potpunosti rotirajte gornji dio tijela i pokušajte povezati ruke na suprotnom kuku.

4. Parivrtta Anjaneyasana

5 yoga vježbi s kojima ćete napraviti detoksifikaciju cijelog tijela (фото 4)

Započnite s malim iskorakom, postavite dlanove u molitvu i zaokrenite se prema suprotnoj strani od prednje noge, koja je savijena u koljenu, a suprotno koljeno naslonite na tlo. S ovom vježbom potaknut ćete rad želuca i ubrzati metabolizam.

5.  Pavanamuktasana

5 yoga vježbi s kojima ćete napraviti detoksifikaciju cijelog tijela (фото 5)

Povucite bedra što bliže vašem trbuhu kako biste se riješili svih probavnih smetnji. Kod svih navedenih vježbi jako je bitno paziti na udisaje i izdisaje kako biste postigli maksimalan učinak na vaš organizam.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više