Search

6 najboljih učiteljica yoge s kojima možete vježbati kod kuće

6 najboljih učiteljica yoge s kojima možete vježbati kod kuće

Tekst: BURO.


U protekloj godini smo se navikli i na vježbanje kod kuće. Motivaciju i vrijeme nije (tako) teško naći kada zaista to želite, ali ono što nam svima nedostaje je nadzor nekoga tko doista zna što radi, tko objašnjava stvari tako da ih bez problema razumijemo i drži nas na nivou koji nam odgovara. Od prevelikog entuzijazma (ponekad i od same dosade) nekada nastaju ozbiljne ozljede, ali jednako realan i više vjerojatan ishod je da ne napredujete i ne dobivate benefite treninga. Nitko od vas ne traži d preko noći postanete jogi ili guru te vam donosimo YouTube kanale onih koji to već jesu. Točnije, donosimo vam fitness instruktore kojima je joga specijalnost i uz koje ćete lako napredovati. Gurue, ako ih želite, morate potražiti sami.

KASSANDRA REINHARDT

Kassandra Reinhardt s kanala "Yoga With Kassandra" je najpoznatija po svojim treninzima yin yoge za koje se smatra da su među najboljima dostupnima online. Radi se o vrsti joge sporog tempa, namijenjenoj regeneraciji tijela i oslobađanju od stresa, poboljšanju pokretljivosti i ubrzanju cirkulacije. Dakle, nema brzih sekvenci, a svaka poza se drži od 45 sekundi do dvije minute (napredni vježbači čak i duže). Ovdje ćete naći velik broj videa za početnike, zatim za "razbijanje čvorova u leđima" za povećanje fleksibilnosti kukova i slično.

ALLIE

Ako se želite fokusirati na to da su vaše čakre uvijek otvorene, Allie i njen kanal "The Journey Junkie" su vaša nova omiljena adresa. Iako ćete ovdje pronaći videa posvećena različitim stilovima yoge, njena specijalnost jesu upravo čakre i treninzi posvećeni nesmetanom protoku energije, iscjeljivanju i energetskom čišćenju, a možete se upustiti i u poseban čakra-izazov koji traje sedam dana.

TARA STILES

U arhivi njenog kanala "TaraStyles" ćete pronaći videa koje je Tara snimala punih deset godina što je, složit ćemo se, sasvim dovoljno materijala kako za ozbiljan napredak tako i za velik broj vježbača svih nivoa. Pored toga, ova instruktorica posebno je poznata po svom programu i rutinama za trudnice (obavezno se savjetujte sa svojim doktorom ako ste u drugom stanju, a želite probati ove vježbe), a postoji i sekcija s videima koja su namijenjena majkama s malom djecom sa savjetima kako ih uvesti u yogu.

SHONA VERTUE

Shona je bila osobni trener i instruktorica joge Davida Beckhama. Trebamo li dodati još nešto? Njen kanal "Shona Vertue" je savršeno mjesto na kojem možete otpočeti svoje fitness putovanje i sadrži velik broj rutina za mobilnost i fleksibilnost koje su namijenjene kako početnicima tako i naprednijim vježbačima. Shona detaljno i pažljivo objašnjava svaki položaj i vježbu kroz sve njene faze, kako biste bili sigurni da ih izvodite kako treba, a na svom Instagramu postavlja i videa u kojima ispravlja česte greške i daje opće savjete o zdravlju.

ADRIENE MISHLER

Adrienin Youtube kanal "Yoga With Adrienne" ima preko 7 milijuna pratitelja. Njena mantra je jako jednostavna i sama je često ponavlja: "pronađi ono od čega se dobro osjećaš". Njen opušteni stil komunikcije učinit će da se opustite i osjećate kao da vježbate s prijateljicom. U njenoj arhivi ćete pronaći videa namijenjena skoro svim problemima koje možete imati, od ublažavanja razih vrsta bola s yoga pozama, pa sve do načina kako da oslobodite kreativnost. Posebno volimo njenog psa Benjija koji se često pojavljuje u videima.

SJANA ELISE

Nju poznaju svi koji koriste mega-popularnu Kayla Itsines aplikaciju, ali Sjana također ima i svoj Youtube kanal "Sjana Elise" s puno videa posvećenih yogi i vođenoj meditaciji. Snima ih na plaži ili nekim očaravajućim mjestima u prirodi, a posebno su atraktivni za sve one koji vole duže i energičnije sekvence. Neki od njih su jako zahtjevni (iako postoje i kraće, manje zahtjevne opcije za početnike) ali Sjana je pravi majstor motivacije i učinit će sve da date najbolje od sebe. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više