Search

Intervju Büro 24/7: Valerij Kamenski

Intervju Büro 24/7: Valerij Kamenski

Hokejaška legenda na ledu pulske Arene


Ove subote u sklopu Arena Ice Fever Pula MMXII između hokejskih veterana Hrvatske i Rusije održan je tradicionalni Memorijalni turnir Ferdo Spajić, u sjećanje na preminulog dugogodišnjeg predsjednika KHL Medveščak Zagreb.

Intervju Büro 24/7: Valerij Kamenski (фото 1)

Intervju Büro 24/7: Valerij Kamenski (фото 2)

Jedan od sudionika bila je i ruska legenda Valerij Kamenski koji je obilježio posljednjih 30 godine sovjetskog, ruskog, ali i svjetskog hokeja. Iako je igrao u najboljim svjetskim ligama i bio član najvećih klubova, atmosfera u pulskoj Areni ostavila ga je bez riječi. „Ovo je nešto neopisivo, kada sam vidio gdje igramo bio sam iznimno uzbuđen. Proputovao sam cijeli svijet, ali ovo je nešto posebno.”

Intervju Büro 24/7: Valerij Kamenski (фото 3)

Valerij Kamenski jedan je od samo 25 hokejaša u povijesti s tri prestižne titule – osvajač je olimpijskog i svjetskog zlata te Stanley Cupa, naslova prvaka NHL lige. „Nisam nikad posjetio Hrvatsku, prvi puta sam ovdje i predivno je. Jedan od mojih najboljih prijatelja je Joe Sakic i uvijek mi kada se čujemo priča o Hrvatskoj - siguran sam da ću mu sljedeći put ja pričati o ovome. Nikada nisam ništa slično doživio, od skandiranja publike, do fenomenalnog ugođaja igranja pod zvijezdama u rimskom amfiteatru. Stvarno jedinstven i vrhunski organiziran događaj!“

Nakon spektakla na ledu pulskog amfiteatra, ruski hokejaši, veterani Medveščaka ali i mnogi drugi gosti, prijatelji i partneri uživali su u druženju u jedinstvenom ambijentu Arene. „Siguran sam da ću se uskoro vratiti u Hrvatsku!“ rekao je Kamenski.

Intervju Büro 24/7: Valerij Kamenski (фото 4)

Intervju Büro 24/7: Valerij Kamenski (фото 5)

Intervju Büro 24/7: Valerij Kamenski (фото 6)

Intervju Büro 24/7: Valerij Kamenski (фото 7)

Tekst: T.B.
Foto: PR, Pixsell 

Leave a comment

više