Search

Bianca Andreescu, tinejdžerica koja je teniski svijet osvojila u samo jednom potezu

Bianca Andreescu, tinejdžerica koja je teniski svijet osvojila u samo jednom potezu

Upoznajte pobjednicu US Opena

Tekst: L.L.


Image: Getty Images,
Instagram

Sa samo 19 godina i velikom željom za pobjedom, Bianca Andreescu, Rumunjka koja je pobijedivši Serenu Williams osvojila ovogodišnji US Open, oduševila je teniski svijet gotovo preko noći. Za sebe kaže kako je skromna, no pobjeda na ovakvom natjecanju uvijek je bila njezina velika želja. Ne tako davno, 2016. godine, napravila je sama sebi lažnu nagradu i slavila kao da je pobijedila, a danas, tri godine kasnije, nagrada od 3,85 milijuna dolara zbilja je završila u njezinim rukama.

Osvojivši US Open postala je prva Kanađanka, a nakon 13 godina i velike Marie Sharapove, i tinejdžerica koja je u ovom naumu uspjela. Naime, Andreescu je jedina pobjednica US Opena rođena nakon 2000. s ovakvim uspjehom. Sve one koji su meč pratili s tribina, ali i one pred malim ekranima osvojila je svojom smirenošću dok je veliku Serenu Williams dovodila u problem i u njoj izazivala nervozu. Dva kraja teniske mreže, gomila osjećaja, velika koncentracija i jedna nagrada za mladu Biancu Andreescu, danas znače nevjerojatno mnogo.

Bianca Andreescu, tinejdžerica koja je teniski svijet osvojila u samo jednom potezu (фото 1)

Mlada tenisačica, prije velikog uspjeha, prošla je kroz poprilično kompliciran životni put. Njezini su roditelji rumunjski imigranti koji su dom pronašli u Kanadi. Kroz svoje se djetinjstvo s majkom vraćala u Rumunjsku, tamo je sa samo sedam godina počela trenirati tenis, no dom je ipak pronašla u Kanadi, u predgrađu Toronta, gdje je ozbiljnije nastavila sa svojim teniskim treninzima. Prije tri mjeseca napunila je 19 godina, nekoliko dana kasnije morala je odustati od Wimbledona zbog ozlijede ramena, a zatim je, popevši se na ljestvici, za sebe i svoju zemlju donijela veliku pobjedu, kakvu Kanada do ovog trenutka baš nikada nije doživjela.

Bianca Andreescu, tinejdžerica koja je teniski svijet osvojila u samo jednom potezu (фото 2)

Iako danas velika teniska zvijezda, Andreescu je zapravo vrlo jednostavna djevojka koja najviše vremena posvećuje putovanjima i svojim kućnim ljubimcima, a od tri psa i mačke, pas Coco ipak je najčešći gost na njezinim treninzima i mečevima. Uz to, njezina majka, Maria Andreescu, sa slavom svoje kćeri također se našla na meti fotoaparata zbog svog posebnog modnog stila, a Bianca za nju ima samo riječi hvale. U jednom je intervjuu izjavila kako je njezina majka najbolja osoba koju poznaje te kako je uvelike zaslužna za njezin veliki uspjeh. Upravo meditacijama, koje već godinama zajednički prakticiraju, pripisuje i svoju smirenost koja ju je, na kraju krajeva, dovela do pobjede.

Bianca Andreescu, tinejdžerica koja je teniski svijet osvojila u samo jednom potezu (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više