Search

Blic intervju: Darijo Srna

Blic intervju: Darijo Srna

Još nas tri dana dijele od prve utakmice u Brazilu!

Ana Pavić


Image: Buro 24/7 arhiva

12. lipnja očekuje nas veliko otvorenje Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu na kojem će zaigrati i naša reprezentacija predvođena kapetanom Darijom Srnom

Za svoju prvu utakmicu Hrvatska je dobila najjačeg protivnika i ujedno domaćina prvenstva - moćni Brazil. U iščekivanju četvrtka i nastupa naše reprezentacije porazgovarali smo s Darijom Srnom koji nam je otkrio ponešto o nadolazećoj utakmici.

Za prvu utakmicu prvenstva dočekuje nas domaćin i ujedno jedna od najjačih svjetskih momčadi. Stvara li utakmica s domaćinom dodatni pritisak na tim?

Mislim da je u ovom slučaju pritisak na Brazilu. Otvaraju Svjetsko prvenstvo, igraju pred svojom publikom, apsolutni su favoriti na papiru, ali trebaju se dokazati i na terenu. Hrvatska nije prvi put u situaciji da igra protiv ovako jake svjetske reprezentacije. Dat ćemo sve od sebe i pokušati prirediti iznenađenje, ali naravno da prva utakmica nije odlučujuća. Ispred sebe imamo još dvije utakmice u kojima možemo izboriti prolazak u drugi krug.

Odradili ste prve treninge. Kakva je atmosfera u kampu?

Atmosfera u kampu je odlična. Mali problem nam radi vremenska razlika i sparine, ali se polako privikavamo na vremenske uvjete. Nakon utakmice s Australijom sve podređujemo Brazilu. Dan prije utakmice odradit ćemo trening u São Paulu i posljednje pripreme za utakmicu, a 12. lipnja otvaramo prvenstvo.

Darijo Srna

Tko su po vašem mišljenju trenutno tri najbolje svjetske momčadi?

Za mene su to Brazil, Španjolska i Njemačka.

Kakav plasman bi vas zadovoljio na ovom prvenstvu?

Mislim da imamo jako tešku skupinu i šanse za prolazak u drugi krug su 50:50. Naravno da idemo korak po korak i smatram da bi nas minimalno zadovoljilo da prođemo u sljedeći krug kada nas opet čekaju teški protivnici poput Španjolske i Nizozemske. Mislim da moramo napraviti sve da prođemo u drugi krug. U sportu je sve moguće i prema tome od prve do zadnje minute trebamo igrati koncentrirano i dati 100% od sebe pa što bude.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više