Search

Dosadili su vam trčanje i teretana? Probajte ove ne toliko tipične sportove

Dosadili su vam trčanje i teretana? Probajte ove ne toliko tipične sportove

Tekst: BURO.

Ako ste, poput mene, u posljednjih nekoliko godina promijenili nekoliko rekreativnih sportova, možda je vrijeme da date šansu još nekom s ove liste. Oni su atipični za naše podneblje jer njihova popularnost nije toliko velika koliko je popularno primjerice trčanje, ali su jednako ako ne i više zanimljivi i prije svega korisni za vaše fizičko i mentalno zdravlje.

Veslanje

Dosadili su vam trčanje i teretana? Probajte ove ne toliko tipične sportove (фото 1)

Kada kažem veslanje, prva asocijacija su mi američki koledži i rana jesen. Ako želite izgubiti kilograme, tu je veslanje idealan izbor jer se tijekom prakticiranja ovog sporta troši i preko 600 kalorija u 60 minuta. Ova kardio aktivnost vam čuva zglobove i povećava izdržljivost. Zamislite sebe na jezeru nakon jednosatnog treninga, nagrađeni endorfinom and you're half way there.

badminton

Dosadili su vam trčanje i teretana? Probajte ove ne toliko tipične sportove (фото 2)

Okej, first of all, badminton nije lejm verzija tenisa. Svi smo igrali badminton kad smo bili klinci, zar ne? Možete ga upražnjavati i samostalno u prirodi, s ili bez mreže, kao i bez pravila. Brojni su benefiti ovog sporta, a među njima je ubrzavanje metabolizma, poboljšan rad srca, povećana koncentracija...

Pole dance

Dosadili su vam trčanje i teretana? Probajte ove ne toliko tipične sportove (фото 3)

Pole dance predstavlja sklop akrobatskih vještina i plesa na vertikalnoj šipci, a sasvim će sigurno osloboditi i zatomljenu erotičnost. Ovaj rekreativni sport zahtjeva mnogo fizičkog i mentalnog napora, a snaga i izdržljivost koji su neophodni za balansiranje, podizanje, držanje i rotaciju vlastitog tijela i njegove težine stječu se vremenom. I zapamtite, pole dance mogu vježbati i muškarci.

Penjanje

Dosadili su vam trčanje i teretana? Probajte ove ne toliko tipične sportove (фото 4)

Posljednjih godina kod nas sve popularniji sport među najrazličitijim uzrastima, penjanje je sjajan trening za tijelo i um. U salama se naziva boldering, a uz trenera je u potpunosti siguran - kada padnete sačekat će vas strunjača. Tijekom penjanja rade svi mišići tijela, ali istovremeno i mozak jer morate razmišljati o svakom narednom koraku. Pored treninga, možete završiti i obavezni tečaj prije samog izlaska na penjanje u prirodi.

golf

Dosadili su vam trčanje i teretana? Probajte ove ne toliko tipične sportove (фото 5)

Je li netko rekao Ralph Lauren? Ovaj stylish sport možda je fizički manje zahtjevan, ali svakako doprinosi smanjenju stresa, umiruje i pomaže poboljšanju koncentracije. Uživanje u zelenilu ipak zahtjeva proljeće, a ako se tada odlučite za ovaj sport sigurno ćete na njemu steći nove prijatelje, ali i izgraditi karakter jer često zna biti frustrirajuća igra - zahtjeva vaše strpljenje. Pa tko voli, nek' izvoli.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više