Search

Doza motivacije: 8 razloga zašto biste baš danas trebali početi vježbati

Doza motivacije: 8 razloga zašto biste baš danas trebali početi vježbati

Zaboravite izgovore

Tekst: BURO.


Image: screenshot

Možda već jako volite vježbanje pa vas je samo potrebno na to podsjetiti, a možda ste u potrazi za razlozima zbog kojih ćete ga tek zavoljeti. Kako god, činjenica je da je vježbanje zapravo puno zabavnije nego što mislite. Nije riječ samo o sagorijevanju kalorija, nego da budete i ostanete zdravi, odnosno da vam taj osjećaje postane dio vašeg lifestylea. A kako se pokrenuti i zavoljeti vježbanje ili se barem podsjetiti zašto inače uživate u njemu provjerite u nastavku…

1. Poboljšanje memorije

Dogodi li vam se često da ste nešto željeli reći i onda ste shvatili da ste odmah zaboravili što? Ako da, postoji dobra vijest, a ta je da vježbanje može pripomoći tom problemu. Vježbanje, odnosno aerobni trening održava vaš mozak i pamćenje u top formi. Sweat it, so you don’t forget it!

2. Povećava samopouzdanje

Vježbanje je odličan alat za dizanje samopouzdanja. Iz tjedna u tjedan vježbe vam postaju lakše, a intenzitet rada postaje sve konkretniji i opsežniji. U cijelom tom procesu i vaše emocionalno i psihičko stanje postaje snažnije, što se kompletno odražava na vaš život u cijelosti i to pozitivno. Uloženo i dobiveno u ovoj korelaciji je očigledno.

Doza motivacije: 8 razloga zašto biste baš danas trebali početi vježbati (фото 1)

3. Reduciranje stresa

Već je odavno dokazano kako vježbanje smanjuje stres. A možda vam je sada i jasnije zašto osobe s pretrpanim rasporedima još uvijek uz sve stignu izdvojiti vrijeme za dobar trening. Stoga, što god vam okupiralo glavu i ide vam na živce, nema tog treninga koji to ne može riješiti.

4. Smanjuje šanse od kroničnih oboljenja

U zdravom tijelu zdrav duh. Ako vam je u interesu zdrav, dug i što bolji život, onda bi se vježbanje trebalo naći na listi vaših prioriteta kako biste to sve skupa postigli. 30 minuta vježbanja nekoliko puta tjedno dovoljno je da očuvate taj balans i napravite dobro za sebe.

5. Povećanje energije

Iako vam je možda teško povjerovati, ali vježbanjem povećavate svoju energiju. Iako se nakon treninga osjećate iscrpljeno, sve ono što vam slijedi nakon toga bit će vam puno jednostavnije i lakše za napraviti. Razmislite malo o tome…

Doza motivacije: 8 razloga zašto biste baš danas trebali početi vježbati (фото 2)

6. Bit ćete sretniji

Treba vam neki dnevni "podizač"? Pokrenite se. Nedavno istraživanje pokazalo je i kako vježbanje utječe na lučenje endorfina, hormona sreće. Upravo nas on čini sretnima, a vježbanje stimulira to sve skupa kao i lučenje dopamina i serotonina.

7. Sagorijevanje masnog tkiva

Vježbanje je glavni faktor ako se želite riješiti masnih naslaga na svom tijelu. No, u to morate svakako uračunati i izmijenjen način prehrane u skladu s vašim aktivnostima i ciljevima.

8. Definiranje vašeg tijela

Osim definiranja vaših mišića što utječe i na tonus, vježbanjem ubrzavate i metabolizam. A jedno i drugo u kombinaciji čini dobro za vaše tijelo i organizam.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više