Search

Želite podići vlastitu razinu energije? Tajna je u prehrani, disanju, kretanju i paru dobrih tenisica

Želite podići vlastitu razinu energije? Tajna je u prehrani, disanju, kretanju i paru dobrih tenisica

Urednik: BURO.


„Energiju ništa ne može uništiti, ona je uvijek u nama. Ponekad se osjećamo kao da smo bez energije, ali zapravo samo trebamo pronaći način kako ju pokrenuti i kako podići njezinu razinu u organizmu. Doslovno sve oko nas, sve u našem svakodnevnom okruženju, utječe na našu energiju. No na mnoge od tih stvari, ljudi, doživljaja, posljedica i iskustava i mi sami možemo utjecati. Primjerice, na prehranu i način života“, govori nam Marie Wasler, yoga trenerica, kapetanica adidas Runners Zagreb tima, influencerica, food blogerica, voditeljica dva podcasta... A sve navedeno zahtijeva puno energije. Zato nam je svestrana Marie otkrila svoju tajnu - kako podići vlastitu razinu energije i imati snage za današnji užurbani tempo života.

DISANJE

Želite podići vlastitu razinu energije? Tajna je u prehrani, disanju, kretanju i paru dobrih tenisica (фото 1)

„Stvari bez kojih ne možemo živjeti su kisik, voda i hrana. Zanimljivo je kako možemo danima živjeti bez hrane i vode, ali bez kisika samo nekoliko minuta. Zašto onda ne obraćamo više pažnje na naš dah? Ne samo da je disanje nužno za održavanje života, nego sve više znanstvenih studija pokazuje kako kvaliteta našeg daha izravno utječe na kvalitetu našeg života. A što znači veća kvaliteta života? Pa više dobrih energija“, tumači Marie.

Dobra je vijest da je disanje besplatno, dostupno i jednostavno. I zato ne treba komplicirati. Jednostavna vježba disanja može biti "box breathing":

1. Udobno se sjednite

i do kraja izdahnite.

2. Sada udahnete 4 sekunde.

3. Zadržite dah 4 sekunde.

4. Izdahnite 4 sekunde.

5. Opet zadržite dah 4 sekunde.

I tako u krug, koliko god dugo želite i možete, no bilo bi dobro da ovo ponovite barem 4 puta. Isprobajte svakako.

PREHRANA

Želite podići vlastitu razinu energije? Tajna je u prehrani, disanju, kretanju i paru dobrih tenisica (фото 2)

Što dalje utječe na našu energiju? Prehrana! Krećemo od onog najosnovnijeg principa - "ono si što jedeš".

„Mislim da svi znamo za tu izreku, ali rijetko kad ju pročitamo s razumijevanjem. Kada istinski shvatiš da je prehrana gorivo za tvoje tijelo, da je to ono od čega ti se grade stanice u tijelu, onda postaje vrlo jasno da je prehrana jedan od najbitnijih čimbenika za zdrav život pun energije. Moj idealan dan što se tiče prehrane bi počeo s hladnoprešanim sokom od povrća i malo voća, za ručak bih pojela neki "buddha bowl" s tofuom, povrćem i zdravim masnoćama, a za večeru npr. "panzenellu", talijansku salatu s hrpom povrća i krutonima od integralnog kruha“, savjetuje poznata Instagram veganica.

KRETANJE

Želite podići vlastitu razinu energije? Tajna je u prehrani, disanju, kretanju i paru dobrih tenisica (фото 3)

I kretanje. „Kada trebaš dodatnu dozu energije, napravi 10 pozdrava suncu ili otrči jedan krug po kvartu i garantiram ti da ćeš se osjećati fenomenalno. Pritom ti treba tek sjajan par tenisica koji će pomoći podići energiju. Takve su nove adidas ULTRABOOST 21. adidas je oduvijek vjerovao da kroz sport ima moć transformirati živote ljudi, a upravo ULTRABOOST 21 utjelovljuje mogućnost da ljudima osigura dodatnu energiju za pokretanje pozitivnih promjena u njihovom životu. S njima sigurno nećete pogriješiti“, tvrdi Marie.

Želite podići vlastitu razinu energije? Tajna je u prehrani, disanju, kretanju i paru dobrih tenisica (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više