Search

Fitness motivacija: Nezaboravne workout scene iz pop kulture natjerat će vas u teretanu

Fitness motivacija: Nezaboravne workout scene iz pop kulture natjerat će vas u teretanu

Znate li ih sve?

Tekst: F.Š.


Image: IMDB,
Instagram

Kako se natjerati na odlazak u teretanu? To si je pitanje barem jednom postavila svaka osoba koja drži do svojeg fizičkog izgleda, a unatoč tome što nas sa svih strana napadaju novi fitness programi, najnovije lopte, trake, bučice i sprave za vježbanje, većina još uvijek ima problem s pronalaskom adekvatne motivacije za redovito skakutanje. Posljednjih nekoliko godina društvene je mreže preplavila ogromna količina fitness profila, kao i YouTube kanala na kojima možete pronaći brojne tutoriale i videe posvećene novim trendovima u vježbanju i tako odlazak u teretanu zamijeniti vježbanjem u udobnosti vlastitog doma, a ako vam to nije dovoljan poticaj za pronalazak nove rutine vježbanja, kao motivator za održavanju kondicije mogle bi vam pomoći neke od najpoznatijih scena vježbanja iz svijeta pop kulture, a u nastavku doznajte i o kojima je riječ.

Double Impact (1991)

Iako je "Double Impact" kriminalistički film, njegove slavne workout scene s Jean-Claude Van Dammeom u glavnoj ulozi učinile su ga ultimativnom fitness inspiracijom. Po ovom su filmu nazvane i brojne teretane, a djevojke gotovo trideset godina poslije još uvijek pamte Van Dammeov raskorak u špagu koji i dan danas neumorno kruži YouTubeom.

Perfect (1985)

"Perfect" je romantičan film iz 1985. godine s Jaime Lee Curtis i Johnom Travoltom u glavnim ulogama. Curtis glumi instruktoricu koja upoznaje novinara koji radi priču o fitness centrima u Los Angelesu, a film obiluje scenama intenzivnog vježbanja u kojima Curtis i Travolta senzualan izvijaju bokove, uče nas fizičkoj snazi i izdržljivosti.

Eric Prydz - Call On Me (2004)

Svojevrstan hommage filmu "Perfect" pružio je videospot iz 2004. godine za pjesmu "Call on Me". Glazbeni video prikazuje nekolicinu muškaraca i žena u odjeći inspiriranoj estetikom osamdesetih, te je do današnjeg dana zabilježen kao jedan od najpoznatijih spotova posvećenih svijetu fitnessa.

American Psycho (2000)

Scene vježbanja u filmu "American Psycho" toliko su ekstremne da će predstaviti izazov i onim najvećim fitness entuzijastima. Kadrovi u kojima glavni lik kojeg tumači glumac Christian Bale upražnjava svoju fitness rutinu zapravo pobliže opisuju njegov karakter, a sve skupa izgleda pomalo uznemirujuće, no opet dovoljno privlačno da i sami poželite, baš kao i glavni  protagonist, u ruke uzeti uže za preskakanje i skačete do iznemoglosti.

Kanye West - Fade (2016)

Sjećate se slavnog filma "Flashdance" iz davne 1983. godine? Više od 30 godina kasnije, film je dobio svojevrstan upgrade. Naime, Kanye West je snimio videospot za pjesmu "Fade" kojom je odlučio odati počast popularnom mjuziklu. Koreografiju je ažurirala plesačica Teyana Taylor koja je, zahvaljujući svom spektakularno istreniranom tijelu, poslužila kao fitness motivacija brojim ženama diljem svijeta.

Madonna - Hung up (2005)

Još jedan glazbeni spot našao je mjesto na ovoj listi, i to onaj pop kraljice Madonne. Video je pronašao inspiraciju u glumcu John Travolti i njegovim signature pokretima koje je izvodio u filmu "Saturday Night Fever" iz 1977. godine. Madonni pojam fitnessa svakako nije stran, što je dokazala svojim vještim pokretima u svojem, sada već ikoničnom, ružičastom trikou.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više