Traži

Croatia
Jutarnji treninzi s kojima ćete imati energije za cijeli dan

Jutarnji treninzi s kojima ćete imati energije za cijeli dan

Za pravi početak dana

Tekst: E.B.


Fotografija: buro247 arhiva,
Unsplash,
Pexels

Ako nekada uhvatite sebe da se osjećate preumorno za rad, niste sami. Svi imamo one dane kad se osjećamo previše umorno još od jutra, ponajviše poslijepodne jer tada nemamo energije da dižemo utege ili odradimo kardio trening. Posljedica preskakanja treninga je umor, a onda se vraćate tamo gdje ste krenuli - ali, postoji izlaz iz ove petlje. Sve se svodi na pametnu organizaciju i odabir rutine koja vam odgovara i time povećava razinu energije. Postoji nekoliko treninga koje je najbolje odraditi odmah ujutro da biste potaknuli vaš metabolizam i kako bi vaš umor nestao. Uvrstite ove jednostavne tjelovježbe na početak vašeg dana i vidjet ćete imat ćete više energije i osjećat ćete se bolje u kratkom vremenu.

1. Yoga

Jutarnji treninzi s kojima ćete imati energije za cijeli dan (фото 1)

Postoji bezbroj yoga poza s kojima se mogu napraviti pozitivne korekcije u organizmu. Neki su ponosni na snagu i izdržljivost, dok su drugi skloni tome da vježbanjem žele pomoći svom tjelesnom i mentalnom zdravlju. Yoga se zasniva na čišćenju organizma kroz različite položaje te kroz kontrolirane izdisaje i udisaje. S fokusiranom namjerom yoga smanjuje akumulaciju štetnih vanjskih utjecaja na naš organizam, pa čak i rješavanje toksičnih emocija poput mržnje, ljutnje i pohlepe. 

2. Brzo hodanje

Jutarnji treninzi s kojima ćete imati energije za cijeli dan (фото 2)

I danas je poznata izreka Hipokrata: "Šetnja je lijek." Možda je manje poznato da je idealna tjelesna aktivnost za ljudski organizam upravo hodanje. Mi smo i evolucijski hodači, naše tijelo "dizajnirano" je upravo za tu vrstu tjelesne aktivnosti. Naši preci prelazili su velike udaljenosti u potrazi za hranom i skloništem i zahvaljujući tome i preživljavali. Upravo zbog toga je i naše tijelo najbolje prilagođeno hodanju. Stoga nema boljeg načina, nego upravo tako započeti dan.

3. "Drop-sets"

Jutarnji treninzi s kojima ćete imati energije za cijeli dan (фото 3)

Ova metoda koristi se kako bi se maksimalno umorili sami mišići.  Tu već možete uključiti opremu i utege u svoju tjelovježbu. No, umjesto da krenete od najmanjih težina prema većima, krenut ćete od velikih težina prema manjima. Dakle ne 5-10-15-20, nego 20-15-10-5. Tako će tijelo odmah osjetiti veliki napor i brže će sagorijevati kalorije. Ono što morate svakako napraviti jest da ovu metodu u početku radite u suradnji s trenerom u teretani u kojoj se nalazite jer će on bolje procijeniti s kojim težinama možete početi raditi i kako ćete ovu metodu najpravilnije izvoditi za bilo koju skupinu mišića.

4. Pilates

Jutarnji treninzi s kojima ćete imati energije za cijeli dan (фото 4)

Zašto dan ne biste započeli nježnim, a učinkovitim razgibavanjem? Pilates vježbe koje predlažemo probudit će vaše tijelo i duh, ubrzati vam metabolizam i pružiti dovoljno energije za dan pred vama. Za dobru formu i vitalnost ustanite samo malo ranije no inače i odradite jutarnje istezanje.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više