Search

Kada je pravo vrijeme za trening?

Kada je pravo vrijeme za trening?

Jutarnje ili večernje vježbe?

Tekst: BURO.


Image: Unsplash

Do sada smo otkrili koje su vježbe najbolje kada nas boli određeni dio tijela, koje će nas spasiti od prekomjernog stresa i uz koje ćemo najlakše smršaviti, no postoji ona jedna bitna stavka koju često zaboravljamo. Riječ je o vremenskom faktoru koji itekako može utjecati na snagu, motivaciju i rezultate kada su u pitanju svakodnevni treninzi.

Postoji nekoliko pravila kada je u pitanju odabir vremena kada ćemo napokon uskočiti u sportsku odjeću i obuću pa se započeti s vježbanjem. Najbolje vrijeme, pitate li stručnjake, uvijek je jutro. Odmah nakon buđenja, možda i laganog doručka, kada još uvijek niste počeli crpiti svoju fizičku i psihičku snagu na aktivnosti koje vas očekuju kroz dan, trening će biti upravo odlična ideja. Osim količine snage koju u sebi imate ujutro, onaj mentalni dio vas bit će zadovoljan kada trening s popisa svakodnevnih zadataka skinete odmah ujutro. Na kraju dana bit ćete zahvalni sami sebi.

Kada je pravo vrijeme za trening? (фото 1)

Jutarnji treninzi odličan su potez i zbog doze energije i poletnosti koju ćete osjećati odmah na početku dana te su idealan poticaj za obavljanje ostatka zacrtanih obaveza za taj dan. Ipak, jutarnji trening mogao bi vas poprilično umoriti i od vas tražiti da tijekom dana ipak uzmete dulju pauzu, posebice obavljate li posao koji uključuje cjelodnevno stajanje na nogama.

Za razliku od jutarnjih, večernji treninzi pomoći će vam da lakše utonete u san, da u iste uložite nešto više vremena, a pomoći vam mogu i u izbacivanju doze stresa nakon iscrpnog dana, pa tako, ne stignete li baš uvijek svoje svakodnevne vježbe obaviti odmah ujutro, sasvim u redu za vaše tijelo funkcionirat će i pokoji večernji trening.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više