Search

Medveščak u borbi protiv nasilja nad ženama

Medveščak u borbi protiv nasilja nad ženama

Pridružite im se 14. veljače na zagrebačkom Zrinjevcu


Image: Foto: PR

Kampanja "Jedna milijarda ustaje", koja se na Dan zaljubljenih 14. veljače provodi u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, poziva na prekid šutnje o zlostavljanjima

14. veljače cijeli svijet na praznik zaljubljenih slavi ljubav! Međutim, najnoviji podaci koje su objavili Ujedinjeni narodi govore kako će svaka treća žena ili djevojčica na svijetu tijekom svojeg života biti zlostavljana, što dovodi do ukupne brojke od oko jedne milijarde zlostavljanih žena i djevojčica! Stoga je kampanja "Jedna milijarda ustaje", koja se na Dan zaljubljenih 14. veljače provodi u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, poziv na prekid šutnje o zlostavljanjima, kao i poziv svim zlostavljanim ženama i djevojčicama da ustanu i progovore o svojim tragičnim iskustvima.

Potaknuti ovim zastrašujućim brojkama i hokejaši zagrebačkog Medveščaka su najnovijim video uratkom u sklopu svoje edukativne kampanje #DIVERSITY odlučili podržati globalnu kampanju "One Billion Rising - "Jedna milijarda ustaje". Predvođeni Jonathanom Cheechoom i Markom Dekanichem, zagrebački Medvjedi u najnovijoj #DIVERSITY video poruci ukazuju na ovaj svakodnevan i sveprisutan problem pozivajući svoje navijače i navijačice da na Valentinovo, u petak 14. veljače 2014., zajedno sa ženama diljem svijeta ustanu i zaplešu od 15 do 17 sati na zagrebačkom Zrinjevcu s ciljem podizanja svijesti o ovom globalnom problemu nasilja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više