Search

Niste sigurni kako se pravilno istegnuti nakon treninga? Mi vam donosimo rješenje

Više nećete imati nedoumica


Image: Senja Vild

Već smo naglašavali kako je istezanje najvažniji dio svakog treninga, a ovoga puta donosimo vam video kako da se pravilno istegnete nakon treninga...

Istezanje je oduvijek neizostavan dio treninga, koji ni jedna osoba koja se bavi sportom ne smije preskočiti. Praksa je da se prije treninga moramo istegnuti u svrhu prevencije ozljeda i povećanja opsega pokreta te se obavezno istegnuti nakon treninga zbog brže regeneracije mišića. Istezanje je postao neizostavan segment sportskog, ali i rekreativnog treninga i kako su se trendovi u treniranju razvijali tako su se razvijale i razne metode istezanja. Postoji više različitih vrsta, no neke od njih su univerzalne i zapravo mogu poslužiti svakome tko se želi istegnuti nakon treninga. Budući da postoji jako puno video zapisa koji vam pokazuju kako se pravilno istegnuti, mi smo vam odlučili pomoći u potrazi i ponuditi vam video u kojem trenerica Jelena Butigan, vlasnica Šarenog Studija pokazuje univerzalno istezanje koje će vam svakako biti od pomoći i kojim ćete napraviti prevenciju ozljeda i postići veću fleksibilnost.

Jelena Butigan

Za optimalni rezultat tijekom i nakon vježbanja dobro je upoznati se s prednostima dodataka prehrani koje će vam preporučiti svaki trener i stručnjak. Jelena nam je izdvojila nekoliko proizvoda koje i sama konzumira te koje rado preporučuje svojim klijenticama za što bolji rezultat i regeneraciju nakon treninga. Pernaton gel opušta mišiće i zglobove te pomaže boljoj pokretljivosti i gipkosti zglobova. Pileje Proteochoc dodatak prehrani namijenjen je zaštiti i pripremi kože prije ili nakon izlaganja suncu te ubrzava zacjeljivanje opeklina, crvenila i bilo kakvih alergijskih reakcija uzrokovanih UV-zrakama. Multipower BCAA napitak u prahu na bazi aminokiselina razgranatih lanaca (BCAA), sa sladilima, jamči brz oporavak sportašima i nakon najtežih fizičkih aktivnosti. Multipower Power Kick Mango Blast i Cherry Bomb energetski su napici za uzimanje tijekom i nakon fizičke aktivnosti. Jačaju i hidratiziraju tijelo nakon treninga ili natjecanja te opskrbljuju mišiće energijom. Dietpharm Magnezij 375 direkt granule dodatak je prehrani s magnezijem i vitaminima B skupine. Magnezij pridonosi ravnoteži elektrolita, normalnoj funkciji mišića i normalnom funkcioniranju živčanog sustava, a vitamin B pridonosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnoj funkciji srca, smanjenju umora i iscrpljenosti. Sve navedene proizvode možete pronaći u Farmacia ljekarnama diljem Hrvatske.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više