Search

Niste sigurni u djelotvornost vašeg treninga? Evo što trebate učiniti!

Niste sigurni u djelotvornost vašeg treninga? Evo što trebate učiniti!

Savjeti stručnjaka

Tekst: E.G.


Image: Buro247.com.au,
arhiva

Rezultat uglavnom nikad ne dolazi toliko brzo koliko bismo to željeli, no moguće je i da griješite u nekim osnovnim koracima...

Mnogi od nas su se već odavno zaljubili u redovite treninge ili neku drugu vrstu tjelesne aktivnosti, ali ne možemo se svi pohvaliti da režim koji pratimo doista i djeluje ili da je potpuno primjeren ciljevima koje želimo postići. Ako vam ovaj problem zvuči poznato, donosimo nekoliko opcija koje bi vam mogle biti od pomoći. Za početak, prije početka svakog treninga se zapitajte što točno njime želite postići, odnosno zbog čega trenirate. Nakon toga, pokušajte provjeriti (sami ili uz pomoć stručne osobe) odgovara li ta vrsta treninga vašim zadanim ciljevima. Ovaj je korak zapravo ključan, a mnogi griješe i zanemaruju ga, misleći kako je svaka rekreacija korisna. I to nije netočno. Međutim, svaka rekreacija ne donosi iste rezultate. 

Niste sigurni u djelotvornost vašeg treninga? Evo što trebate učiniti! (фото 1)

Znamo da trening djeluje kad se ciljevi i rezultati podudaraju. Primjerice, ako vam je cilj izgubiti kilograme, odlučit ćete se za kardio trening i postepeno doći do manje brojke na vagi. Rezultat ćete u ovom slučaju vidjeti relativno lako. No, ako vam je cilj učvrstiti tijelo i povećati mišićnu masu te radite s opterećenjem, savjetujemo da se fotografirate kad krećete s vježbanjem i svaki tjedan bilježite napredak- tako ćete ga najlakše konkretno vidjeti. Za one kojima je cilj povećati izdržljivost je još jednostavnije provjeriti djeluje li im trening. Recimo da je riječ o trčanju - kroz određeni period biste trebali primijetiti da možete trčati sve dulje i dulje. Ako se to ne dogodi, nešto radite krivo. Na kraju treba spomenuti još nešto.

Svi to znaju u teoriji, ali često zaboravljaju - rezultat ne dolazi preko noći. Morat ćete se iznimno truditi i naporno raditi, i ne mislimo samo na područje vježbanja. Drugim riječima, možete predano trenirati vrstu treninga koja stvarno odgovara vašim ciljevima, ali ako u cijelu jednadžbu ne dodate pravilnu prehranu, velike su šanse da će rezultat izostati. Stoga, raspitajte se o najboljem treningu za vaš cilj, ali vodite računa i o tome da ga poduprete prehranom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više