Search

Odlazak na trening i kultura ponašanja, sve što trebate znati

Odlazak na trening i kultura ponašanja, sve što trebate znati

Nekoliko jednostavnih pravila

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Oni kojima odlasci na trening ulaze u svakodnevnu rutinu, vjerujemo, već su navikli na određene obrasce ponašanja kada su u pitanju drugi polaznici, posebice kada govorimo o teretani. Tome je tako ponajviše zato što u određenom vremenu gotovo svi koriste iste sprave, a način ophođenja s istima kao i osobna kultura uvelike mogu utjecati na druge polaznike. Upravo zato, odlasci u teretanu ili na druga grupna vježbanja zahtijevaju određenu vrstu međusobnog poštovanja.

Mobitel i vježbanje ipak nisu dobar par

Iako je odlazak na trening s mobitelima te kasnije objavljivanje fotografija na društvenim mrežama gotovo obavezan korak svakog početnika u vježbanju, s vremenom je mobitel ipak bolje ostaviti u svlačionici ili, najbolje, kod kuće. Pričanje na mobitel ulazi pak u posve drugu kategoriju i, dok je ostatak polaznika u teretani fokusiran na vježbe koje trenutno izvodi, najmanje što možete učiniti jest razgovor i fotografiranje ostaviti za neka druga mjesta.

Dijeljenje sprava ulazi u osnovna pravila kulture ponašanja na mjestima namijenjenim vježbanju. Odredite vrijeme koje ćete provesti na određenoj spravi, a zatim se istog pridržavajte. Imajte na umu da u dvorani postaje oni koji žele koristiti iste sprave koje trenutno koristite vi te strpljivo čekaju svoj red. Upravo zato, zaboravite sjedenje na nekoj od njih kako biste odgovorili na one tri zaostale poruke i prepustite uživanje u vježbanju drugima.

Odlazak na trening i kultura ponašanja, sve što trebate znati (фото 1)

Ono najvažnije...

Kako su teretana, ali i brojni drugi treninzi poput pilatesa i joge, bazirani na vježbama koje se izvode na istim spravama ili podlogama koje je prije vas koristio već netko drugi, a koristit će i nakon vas, od svakog je polaznika poželjno da opremu koju koristi nakon vježbanja očisti. Vjerujemo kako je svaki aktivni korisnik, primjerice, teretane, itekako upoznat s ovim pravilom no ne može štetiti povremeno se podsjetiti kako je higijena na ovakvim mjestima izrazito važna.

Na kraju, iako već prihvaćena pravila lijepog ponašanja na treninzima, naodmet nije ni spomenuti kako vam za odlazak u teretanu baš nikada nije potreban parfem, kako je sve stvari ipak najbolje ostaviti u ormariću u svlačionici umjesto na podu dvorane te kako je vraćanje sprava u prvotno stanje najbolje što možete učiniti za one koji dolaze nakon vas. Pridržavate li se ovih jednostavnih pravila, vježbanje će postati najlakši zadatak u danu, a zaradit ćete i poštovanje ostatka ekipe pa se samim time osjećati daleko bolje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više