Search

Plišani medvjedići Aleksandre Dojčinović za hrvatske školarce

Plišani medvjedići Aleksandre Dojčinović za hrvatske školarce

Zagrebački Medvjedi i Aleksandra Dojčinović za hrvatske školarce

BURO.


Image: John Pavlish

Modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i hokejaši Medveščaka udružili su snage kako bi prikupili donacije za školske obroke djeci iz obitelji lošijeg imovinskog stanja diljem Hrvatske u kampanji #DaNeBuduGladni humanitarne udruge Portal dobrote

Hokejaši Medveščaka odlučili su podržati veliku i važnu nacionalnu kampanju "Da nijedno dijete u hrvatskim školama ne bude gladno" humanitarne udruge Portal dobrote čiji je cilj pomoći onoj djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti financirati školske obroke zbog lošijeg imovinskog stanja, a koja nisu u programu socijalne skrbi budući da im roditelji mjesecima ne primaju plaću ili su pod ovrhama ili, pak, imaju iznimno niska primanja.

Plišani medvjedići Aleksandre Dojčinović za hrvatske školarce (фото 1)
Tijekom prosinca hokejaši Medveščaka, slaveći svoju 100. utakmicu u KHL prvenstvu i svoj 100. gol u drugoj klupskoj KHL sezoni, donirali su sredstva kojim su osigurali 400 školskih obroka. Svjesni situacije kako je ovo odličan početak, ali ne i dovoljno sredstava za ovu kampanju, Medvjedi su pozvali i svoje prijatelje da im se pridruže. Među prvima kampanji se pridružila poznata hrvatska modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i njezin Lei Lou tim! Dizajnerica je posebno za ovu akciju dizajnirala 30 ekskluzivnih kreacija i u njih odjenula 30 plišanih medvjedica.

Plišani medvjedići Aleksandre Dojčinović za hrvatske školarce (фото 2)
Naime, zadatak hokejaša bio je odabrati 'svoju Medvjedicu' i prirediti joj jedno iznenađenje za prvi susret, a koji je zatim svojim aparatom zabilježio mladi fotograf Ivan Pavliš. Hokejaši su tako svoje nove prijateljice, odjevene u kreacije Aleksandre Dojčinović, izveli na čaj, zaigrali s njima partiju karata, nacrtali njihov portret, čitali im bajke, darovali cvijeće, pripremili torte...
Prodajom 30 plišanih Medvjedica plan je osigurati jednogodišnje obroke u školama za 30 hrvatskih učenika. Stoga je početna cijena jedne plišane Medvjedice u kreaciji Aleksandre Dojčinović 1600 kuna što odgovara vrijednosti školskih obroka za jedno dijete tijekom jedne cijele školske godine. Medvjedice su u prodaji od 14.2., tj. praznika ljubavi, a mogu se kupiti putem stranice www.aukcije.hr na kojoj je svaki donator u mogućnosti ponuditi i veću donaciju i tako osigurati još veći broj obroka, putem Facebook stranice udruge Portal Dobrote, putem internetske stranice www.medvescak.com kao i putem Facebook stranica KHL MEDVEŠČAK Zagreb i modnog brenda Lei Lou.

Plišani medvjedići Aleksandre Dojčinović za hrvatske školarce (фото 3)
Limitirano izdanje kalendara s fotografijama iz kampanje po cijeni od 45 kuna, što je jednako vrijednosti tjednog obroka za jednog hrvatskog školarca, bit će u ekskluzivnoj prodaji također od 14.2. kao i na domaćim utakmicama Medveščaka koje se igraju u Domu sportova 20. i 22. veljače. Kalendar se može naručiti putem Facebook stranice udruge Portal Dobrote i KHL MEDVEŠČAK Zagreb.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više