Search

Pobjednik ATP turnira u Umagu je Tommy Robredo!

Pobjednik ATP turnira u Umagu je Tommy Robredo!

Najkraće finale u povijesti turnira

Tekst: BURO.


Image: Foto: PR

Novi pobjednik Vegeta Croatia Opena je Španjolac Tommy Robredo! Svojom igrom protiv Talijana Fabija Fogninija oduševio je sve prisutne, tako da čak ni velike vrućine nisu spriječile igrače i gledatelje da pobjedu kasnije dostojno proslave. Veliki niz Fabija Fogninija započet u Stuttgartu stao je na brojci 13, a Talijani u umaškim finalima i četvrti put ostaju praznih ruku.

Do desetog španjolskog naslova u Umagu i 12. naslova karijere, iskusni je Španjolac stigao u najkraćem finalu u povijesti turnira. U svega 62 minute bilo je 6:0, 6:3 za Robreda, a toliko gemova (15) odigrano je u Umagu u finalu 2009., kad je Nikolaj Davidenko pobijedio Juana Carlosa Ferrera (6:3, 6:0).  Zanimljive su, ali i pomalo poražavajuće činjenice da je Fognini u prvom setu osvojio svega šest poena, kao i da je u meču samo jednom uspio zadržati svoj servis.

Pobjednik ATP turnira u Umagu je Tommy Robredo! (фото 1)

Meč je s velikim interesom pratio i predsjednik Ivo Josipović, a zatvaranje ovogodišnjeg ATP turnira dostojno je obilježeno velikim vatrometom. Kao i svake godine, slavlje se s teniskih terena preselilo u okolicu stadiona, a time i na koncerte Damira Urbana & 4 te britanske pjevačice Gabrielle, koja je svojim hitom "Out Of Reach" rasplesala sve prisutne.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više