Search

Počinje 7 maratona na 7 kontinenata u 7 dana

Počinje 7 maratona na 7 kontinenata u 7 dana

Pothvat vrijedan divljenja

BURO.


Image: PR

Moto Roba Bella, poznatog lica Travel Channela je: "Uvijek bih radije žalio da sam nešto učinio, nego da to ni­sam učinio."

Danas, 19. siječnja, 6 odvažnih muškaraca kreće u pothvat vrijedan divljenja. Otrčat će 7 maratona na 7 kontinenata u 7 dana, a kreću s Antarktika. Trenirali su i planirali pothvat pune 4 godine, a sigurni su jedino u to da će biti iznimno teško. Ekipu čine Rob Bell, Dan Honour, Steve Vials, Gareth Williams, Peter Bocquet i Ben Goodburn. Njihov pothvat snimat će Travel Channel, a gledateljima će biti prikazan u trav­nju.

Svi članovi ekipe, od kojih je Rob Bell poznato lice Travel Channela, već su su­djelovali u pothvatima koji ljudsku izdržljivost dovode do krajnjih granica, ali ni približno kao 7 maratona na 7 kontinenata u 7 dana. San između trčanja će lo­viti na letovima između lokacija. Sir Ranulph Fiennes je prvi čovjek koji je istrčao 7 maratona na 7 kontinenata u 7 dana. Po završetku svega je izjavio da pothvat ne bi ponovio.

Maraton financiraju sami, a sve donacije koje prikupe direktno idu u dobrotvor­ne svrhe za omogućavanje bavljenja sportom djeci s poteškoćama u razvoju u organizaciji društva Keen iz Londona te fondaciji John Maclean koja mijenja ži­vote mladih Australaca u invalidskim kolicima. Kako će pothvat proći pratite na hrvatskoj Facebook stranici Travel Channela.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više