Search

Što je trendi ove jeseni u svijetu fitnessa?

Što je trendi ove jeseni u svijetu fitnessa?

Predstavljamo pet novih trendova


Image: buro247.ru

Koji nas trendovi očekuju u svijetu fitnessa ove jeseni? Koji sport odabrati i kako? To i puno više donosimo u nastavku...

Dolaskom kišnih dana svi se više okrećemo sportskim aktivnostima koje se izvode unutar dvorane, a moramo vas obavijestiti da su u posljednje vrijeme pilates i aerobik sve su manje popularni izbori. Ljudi su željni promjena pa tako i razni fitness klubovi nastoje biti u toku s trendovima u svijetu sporta kako bi ponudili pregršt opcija i udovoljili i onim najzahtjevnijim sportašima. Ove jeseni izdvajamo pet fitness trendova.

 

Aerostretching

Ako ste istezanju ili stretchingu, kako ga u svijetu sporta vole zvati, ranije posvećivali tek 10 – 15 minuta na samome kraju treninga, znajte da je ono odsad jedan zaseban sport kojemu se posvećuje cijeli trening. Stretching obuhvaća elemente joge, gimnastike, plesa, a postoje i varijacije s vježbama snage. Međutim, u silnoj ponudi različitih kombinacija stretchinga u posljednje se vrijeme kao trend istaknuo aerostretching koji donekle podsjeća na antigravitacijsku jogu. Za vježbanje vam je potrebna mreža koja se pričvršćuje za strop, a na njoj se izvode razne figure, okreti i spuštanja naglavačke. Važno je naglasiti kako prilikom ovih vježbi ne istežete samo mišiće nogu, već u vježbi sudjeluju svi dijelovi tijela. Rezultati su sjajni: kralježnica postaje mobilnijom, držanje pravilnije, vaši mišići i ligamenti postaju znatno fleksibilnijima i rastezljivima, a poboljšavaju se opći tonus i figura. 

Što je trendi ove jeseni u svijetu fitnessa? (фото 1)

 

Reformer

Vježbe s reformerom nisu potpuna novost u sportskim krugovima. Sprava izvorno nazvana universal reformer koju je prije 90 godina izumio otac pilatesa, Joseph Pilates, ponovno je na vrhuncu popularnosti. Obožavaju je modeli, od Karlie Kloss do Elene Perminove, a stalan je pratitelj i brojnih vrhunskih plesača i sportaša. U čemu leži tajna njezine popularnosti? S pomoću sofisticiranog sustava klizne plohe, opruga i užadi, reformer će vam omogućiti izvođenje više od 500 različitih vježbi i potaknuti rad mišića koje pri uobičajenim svakodnevnim radnjama rijetko upotrebljavamo. Pritom je opterećenje na kralježnicu i zglobove minimalno, a prilikom vježbanja koje se bazira na otporu koje pružaju opruge angažira se cjelokupna muskulatura tijela. Dobra je ideja da odradite jedan probni sat s instruktorom i doznate o čemu se točno radi i odgovara li vam ovakav tip vježbanja.

Što je trendi ove jeseni u svijetu fitnessa? (фото 2)

 

Ballet body

Amatersko bavljenje baletom u odrasloj dobi znatno je drugačije od gracioznog plesa labudica u lepršavim kostimima. Tako i baletni trening ballet body, koji kombinira elemente baleta, izgleda bitno drugačije od treninga profesionalaca koji žive baletnu umjetnost. Tako vas u ovoj vrsti treninga očekuju vježbe koje su prilagođene početnicima, a predstavljaju spoj različitih popularnih disciplina poput aerobika, pilatesa, stretchinga, joge i suvremenog plesa. Dio vježbi izvodi se s pomoću šipke, baš poput klasične baletne koreografije, međutim, intenzitet vježbi prilagođen je početničkom stupnju, a to znači da nema prevelikog opterećenja na kardiovaskularni sustav, kao ni složenih salta i skokova. Upravo je zahvaljujući prilagođenom režimu vježbi i umjerenom opterećenju na mišiće ballet body u kratkom roku prikupio veliki broj obožavatelja. Ovaj sport svidjet će se svima koji žele popraviti držanje, učvrstiti stražnjicu te mišiće bedara i listova.

Što je trendi ove jeseni u svijetu fitnessa? (фото 3)

 

Triatlon

Triatlon je tip sportskog treninga, točnije olimpijskog natjecanja, koji objedinjuje tri različite discipline: plivanje, biciklizam i trčanje. Bez obzira na svoju zahtjevnost ovaj tip treninga vrlo je popularan među profesionalnim sportašima, ali i običnim smrtnicima, i to različitih uzrasta. Svojevrsni bum u popularnosti triatlona započeo je u Europi i Americi, a polako, ali sigurno se proširio cijelim svijetom. Triatlon kao kompletan trening povećava izdržljivost, razvija mišiće i, naravno, pomaže pri gubitku suvišnih kilograma zato što obuhvaća discipline s vrlo zahtjevnim aerobnim vježbama. Triatlon će obožavati svi oni koji imaju izražen natjecateljski duh koji ih motivira da uvijek budu bolji, jači i brži.

Što je trendi ove jeseni u svijetu fitnessa? (фото 4)

 

Fit boks

Tko kaže da je boks rezerviran samo za muškarce? Ženski boks ili fit boks jedan je od popularnih izbora ove sezone. Tako ćete fit boks grupe pronaći u boljim fitness centrima i posebnim studijima koji su specijalizirani za borilačke sportove. Na samome početku bitno je razjasniti da nakon treninga fit boksa nećete kući otići razbijenog lica i prepuni modrica. Za razliku od klasičnog boksa fit boks je znatno lakši i mirniji. Tako ćete umjesto sparingu u ringu puno više vremena posvećivati vježbama na šipkama i udarcima u vreću. Pitate se zašto baš ovim vježbama? Kao prvo, vježbajući na taj način poboljšava se rad kardiovaskularnog sustava, razvija se koordinacija pokreta i izdržljivost. Budući da je boks vrlo dinamičan i zahtjevan tip aerobnog treninga, možete očekivati sjajne rezultate u vidu gubitka suvišnih kilograma i boljeg mišićnog tonusa tijela u vrlo kratkom periodu. A treće i ništa manje važno – organizam se vrlo učinkovito oslobađa od stresa pa sve brige i frustracije nakupljene tijekom dana možete na ostaviti boksačkoj vreći.

Što je trendi ove jeseni u svijetu fitnessa? (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više