Search

Sutra na Sljemenu počinje slalomska utrka \"Snježna kraljica\". Evo što sve trebate znati o tome

Sutra na Sljemenu počinje slalomska utrka "Snježna kraljica". Evo što sve trebate znati o tome

"Snow Queen Trophy"


Image: Facebook

Kao i svake godine, tako će i ovogodišnje izdanje sljemenske utrke ugostiti svjetsku skijašku elitu...

150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata, te oko 500 domaćih i stranih novinara i fotoreportera okupit će se 3. i 4. siječnja na Sljemenu na "Snježnoj kraljici" (Snow Queen Trophy). Stvaranju jedinstvene nezaboravne atmosfere zasigurno doprinose i brojni navijači koje se i ove godine očekuje u velikom broju. Uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma, gledateljima je kupnjom ulaznica u cijeni svih vrsta ulaznica uključen prijevoz, zabavni program s DJ-em te besplatna hrana i piće po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu. Prijevoz na Sljeme organiziran je autobusima s Mihaljevca ili iz Stubičkih Toplica, a na svakoj je ulaznici označeno vrijeme ukrcaja.

Uz to, na svim pristupnim putovima od autobusa do gledališta nalazit će se predstavnici Hrvatskog planinarskog saveza s vidljivim oznakama i prslucima s natpisom "HPS", koji će kao i ranijih godina gledatelje usmjeravati prema gledalištu i u povratku prema ukrcajnim točkama u autobuse te pružiti pomoć ako ustreba, dati savjete i druge važne obavijesti. Gledateljima se preporučuje da na Sljeme ponesu najtopliju odjeću (zimska jakna, topla vesta, zimske hlače, rukavice, kapa sa zaštitom za uši, šal) i obuću (visoke čvrste cipele ili čizme za snijeg) za niske zimske temperature i planinske uvjete, kao i par pričuvnih čarapa i rukavica.

Sutra na Sljemenu počinje slalomska utrka "Snježna kraljica". Evo što sve trebate znati o tome (фото 1)

Podsjetimo, Snow Queen Trophy - Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa organiziraju se od 2005. godine. Te je godine Hrvatski skijaški savez organizirao prvu - žensku slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa, a Zagreb postao nezaobilazno mjesto održavanja utrka Svjetskog kupa. Od 2008. godine ženskoj utrci pridružena je i muška, a od prve utrke, do danas, Snow Queen Trophy su među najgledanijim utrkama Svjetskog kupa.

Brojne su posebnosti Snow Queen Trophy utrka: jedino na sljemenskim utrkama pobjednica i pobjednik dobiju krunu i proglašavaju se snježnim kraljicom i kraljem, a atmosfera u kojoj se utrke održavaju predmet je hvale kako najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša, tako i svih gostiju utrka. Sve to svrstalo je 2013. godine Snow Queen Trophy utrke u Club 5 Ski Classics, udruženje tradicionalnih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa, čime su one stale uz bok vodećih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa poput Val Gardene, Garmisch Partenkirchena, Kitzbühela, Wengena, Val d’Iserea i ostalih. Više informacija pronađite ovdje

Related articles

Buro 24/7 Selection

više