Search

Tko je Cori Gauff, petnaestogodišnjakinja o kojoj priča cijeli svijet?

Tko je Cori Gauff, petnaestogodišnjakinja o kojoj priča cijeli svijet?

Jeste li već čuli za novo tenisko čudo?

Tekst: L.L.


Image: Wimbeldon / Facebook

Ova simpatična tinejdžerica od svega 15 godina prošlog je tjedna pobijedila veliku Venus Williams na Wimbeldonu, a zatim nastavila u istom tonu, pobijedila još dva meča i uz Jennifer Capriati koja je 1991. napravila istu stvar na istom mjestu, postala najmlađa tenisačica kojoj je tako nešto uspjelo. Iako ju je prije samo nekoliko dana vrsna rumunjska tenisačica Simona Halep izbacila iz natjecanja, Cori Gauff ostala je ime kojem se divi cijeli svijet, a mi smo odlučili istražiti o kakvom je teniskom čudu zapravo riječ.

Cori Gauff rođena je na Floridi 2004. godine, odrasla je u Atlanti, a zatim se ponovno vratila na Floridu kako bi nastavila svoju tenisku karijeru. Voli da je zovu Coco, a tenisom se počela baviti u ranoj dobi od samo sedam godina inspirirana, ironično, Serenom Williams. Coco nije ni slutila da će desetljeće i pola kasnije u jednom od najvažnijih mečeva svog života pobijediti upravo njezinu sestru Venus. Iza Cori Gauff mnoge su pobjede, a u značajnije svakako se ubrajaju United States Open 2017. godine kada je imala samo 13 godina. Godinu dana kasnije, pobijedila je na French Openu te osvojila Orange Bowl turnir. Na svim je važnijim turnirima bila ujedno i najmlađa natjecateljica.

Tko je Cori Gauff, petnaestogodišnjakinja o kojoj priča cijeli svijet? (фото 1)

Iako je njezin otac još od malih nogu navijao da sva njegova djeca, uključujući i sinove Codyja i Camerona, prve sportske korake naprave na košarkaškom terenu, Cori se naprosto pronašla u tenisu, naporno trenirala i u svom relativno kratkom, ali zadivljujućem životu, stekla poštovanje cijelog teniskog svijeta. Danas je zastupa agencija Rogera Federera, a u životopis može upisati i treninge odrađene s Patrickom Mouratogloum, trenerom Serene Williams. I tu su se snovi počeli ostvarivati.

Izvan teniskog svijeta, Cori kaže kako je zapravo jedna posve obična djevojka Voli Rihannu i Beyonce, obožava Jadena Smitha, pa njihove hitove sluša prije mečeva. Po završetku najvažnijeg teniskog turnira rekla je kako se ne osjeća razočarano već je naučila puno i neizmjerno je zahvalna na pruženoj prilici i iskustvu. Skromna i simpatična Cori, čini se, još uvijek nije svjesna kako je, bez obzira na krajnji rezultat, osvojila nešto još veće – ogroman broj fanova po cijelom svijetu. Čak je i Michelle Obama na svom Twitteru izrazila oduševljenje odličnom Coco nakon što je prošlog tjedna pobijedila Williams. Nakon te pobjede, u jednom je intervjuu otkrila Cori, još neko vrijeme nije mogla shvatiti što se točno dogodilo, a kada joj je Williams prišla kako bi joj čestitala na pobjedi, Cori je uspjela izustiti: "Hvala ti za sve što si učinila, da nema tebe, ja ne bih bila ovdje."

Tko je Cori Gauff, petnaestogodišnjakinja o kojoj priča cijeli svijet? (фото 2)

Iako je njezin put na Wimbeldonu zaustavila Rumunjka Simona Halep, Cori Gauff proglašena je najgledanijom tenisačicom turnira i zasigurno najvećim otkrićem u teniskom svijetu posljednjih nekoliko godina. Kući je otišla bogatija za jedno genijalno iskustvo, njezino je ime postalo poznato u cijelom svijetu te smo sigurni kako je njezin teniski put tek započeo. Pobjedom Venus Williams osigurala je pažnju, trening joj je u nogama od desete godine, a jednostavnošću je osvojila simpatije čak i onih koji ne prate teniske turnire. Cori Gauff je ime o kojem ćemo, dakle,  sasvim sigurno još puno slušati.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više