Search

Što napraviti ako ne stignete u teretanu? Odradite ove vježbe kod kuće

Jelena Butigan donosi presjek treninga za cijelo tijelo

Tekst: A.P.


Image: Senja Vild

Čak i ako pripadate u skupinu žena koje redovno idu u teretanu i aktivno se bave nekom tjelovježbom, sigurno vam se dogode oni dani kad zbog posla "zapnete" malo duže u uredu i jednostavno ne stignete na vježbanje

U svijetu su trenutno jako popularni brzi programi vježbanja koji obuhvaćaju cijelo tijelo, a koje svakodnevno viđamo na YouTube kanalu. Iako će vam svaki stručnjak kazati da vam ništa ne može izgraditi tijelo osim ciljanog i dugotrajnog vježbanja, set vježbi koje nam je pokazala trenerica Jelena Butigan, vlasnica Šarenog Studija, dobro će vam doći na one dane kada ne stignete u teretanu.

Jelena Butigan

Danas svi živimo ubrzano i zatrpani smo s milijun obveza. U tom stresnom procesu tijelo pati i ako želite izdržati naporan tempo i ostati zdravi od iznimne je važnosti da se bavite nekom vrstom sporta ili tjelovježbe. Ljudi se često opravdavaju na nedostatak prostora i vremena kada je tjelovježba u pitanju. Iz tog razloga smo zamolili Jelenu Butigan da za sve vas koji mislite da nemate vremena i prostora osmisli kratak i učinkovit set vježbi pomoću kojih ćete razgibati cijelo tijelo. Doista, za ove vježbe vam treba minimalna doza koncentracije i kutak u sobi gdje možete postaviti "mat". Jelena je u ovih 5 minuta uspjela uklopiti čak 19 vježbi koje djeluju na različite mišićne skupine. Svaku vježbu možete ponoviti 1x10, 2x10 ili 3x10 puta. Od iznimne je važnosti da se vježbe izvode ispravno i da ste svjesni svakog pokreta koji radite.

Jelena Butigan

U brzim treninzima vam od pomoći može biti i Multipower L-Carnitine Liquid ampula koji ubrzava mehanizam sagorijevanja masnoća i u kombinaciji s izbalansiranom prehranom, smanjenim unosom kalorija i redovnom tjelesnom aktivnosti. Poželjno ju je uzimati i u one dane kada se ne trenira i to jednom dnevno, ujutro. Jelena nam je kazala da je najbolje popiti jednu ampulu pola sata prije treninga.

Jelena Bitigan

Ako ste aktivni nemojte zaboraviti na magnezij koji poboljšava metabolizam, smanjuje umor i povećava energiju. Magnezij ujedno pridonosi ravnoteži elektrolita, normalnoj funkciji mišića i normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Nakon treninga, posebno ako volite čokoladu kao mi, probajte Multipower 100% Whey Isolate koji je najčišći oblik proteina i idealan za uporabu odmah nakon treninga, kada tijelo ima potrebu za hranjivim tvarima. Ključna uloga Multipower 100% Whey Izolata je sprječavanje katabolizma, tj. gubljenja čiste mišićne mase. Sada kada ste se opskrbili sa svim potrebnim preparatima i ispred sebe imate zabavan video koji traje samo 5 minuta, sve što trebate jest stisnuti play i odvojiti nekoliko minuta za sebe. Tijelo će vam biti zahvalno.

U galeriji smo odabrali proizvode koji će vam dobro doći prije, tijekom i nakon vježbanja, a koje možete pronaći u specijaliziranim prodavaonicama Farmacia.

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više