Search

Trening koji troši do 900 kalorija ili što sve trebate znati o Piloxingu

Trening koji troši do 900 kalorija ili što sve trebate znati o Piloxingu

Porazgovarali smo s trenericom Ivonom Butković

Image: Privatni album / Promo/ piloxing.com

Ako još uvijek razmišljate o tome koji sport odabrati za sebe ili pak isprobati neki koji još niste, možda je piloxing baš ono što će vas aktivirati

Sigurno ste već čuli za ovaj svjetski hit koji je osmislila svestrana Viveca Jansen, profesionalna plesačica, instruktorica Pilates metode, bodybuilderica i boksačica. Prakticiranje svih navedenih disciplina tijekom njezinog života rezultiralo je stvaranjem brenda i programa piloxing koji istovremeno spaja boks, pilates metodu u stojećoj poziciji i ples. U prijevodu to su snaga, elegancija i ženstvenost u jednom treningu. Koliko je piloxing program popularan u svijetu, govori i činjenica da je do sada Piloxing Akademija certificirala instruktore iz 85 zemalja. Sigurno će vas namamiti i činjenica da se radio o visokointenzivnom, kondicijskom treningu na kojem možete potrošiti i do 900 kalorija. Dinamičan je i zabavan, a što je najvažnije vrlo je učinkovit, poboljšava aerobnu sposobnost, stvara lijepo oblikovane mišiće i poboljšava balans i držanje tijelaPorazgovarali smo s jedinom licenciranom Elite instruktoricom, Riječankom Ivonom Butković (Energy Fit) koja nam je otkrila više detalja. Trening Piloxinga (SSP) se sastoji od 3 potpuno različite komponente: pilates koji predstavlja bazu pokreta i kontrolu kroz jačanje centra našeg tijela, boks koji predstavlja dinamičnost, snagu, eksplozivnost, energičnost i ples koji povezuje sva tri elementa u kontinuirani pokret.

Trening koji troši do 900 kalorija ili što sve trebate znati o Piloxingu (фото 1)

"Trening se preporučuje izvoditi bosih nogu i uz korištenje posebnih Piloxing rukavica od kojih svaka teži 250 grama, što se na prvu možda čini malo, ali nakon svih udaraca koji se izvedu tijekom treninga, tih 250 grama i nije više tako malo." (smijeh) 

Doznali smo i da je ljubav prema ovom jedinstvenom programu otkrila prije godinu dana i kada ga je osjetila na svojoj koži, odlučila je da u to mora ući 100 %. "Sudjelujem na raznim Piloxing radionicama, konvencijama u inozemstvu i stalno se usavršavam! Tako i sad za 2 tjedna putujem u Veliku Britaniju na veliki Piloxing event (Ringside), gdje ću imati priliku vježbati i učiti od same osnivačice."

Za koga je namijenjen piloxing? 

Ivona bi ga preporučila svima koji žele osjetiti i isprobati nešto novo, intenzivno i jako motivirajuće i zabavno. Velika potrošnja kalorija samo ide tome u prilog, a dobne granice nema. Gotovo svatko tko je probao, nije došao samo jednom, dodala je sa smiješkom i pozvala sve da se aktiviraju i isprobaju nešto novo za sebe. 

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više