Search

Ovo su jutarnji treninzi s kojima ćete imati energije za cijeli dan i osjećati se odlično

Ovo su jutarnji treninzi s kojima ćete imati energije za cijeli dan i osjećati se odlično

Za bolji početak dana

Tekst: BURO.

Image: Unsplash

Ako nekada uhvatite sebe da se osjećate preumorno za rad, niste sami. Svi imamo one dane kad se osjećamo previše umorno još od jutra, ponajviše poslijepodne kada nemamo energije dizati utege ili "još gore" odraditi kardio trening. Posljedica preskakanja treninga je umor, a onda se vraćate tamo gdje ste krenuli, na početak - ali, postoji izlaz iz ovog začaranog kruga. Sve se svodi na pametniju organizaciju i odabir rutine koja vam odgovara i time povećava razinu energije. Postoji nekoliko treninga koje je najbolje odraditi odmah ujutro da biste potaknuli vaš metabolizam i kako bi vaš umor instantno nestao. Uvrstite ove jednostavne tjelovježbe na početku vašeg dana i vidjet ćete kako ćete kroz dan imati više energije i osjećat ćete se općenito puno bolje.

Ovo su jutarnji treninzi s kojima ćete imati energije za cijeli dan i osjećati se odlično (фото 1)

1. Yoga

Postoji bezbroj yoga poza s kojima se mogu napraviti pozitivne korekcije u organizmu. Neki su ponosni na snagu i izdržljivost, dok su drugi skloni tome da vježbanjem žele pomoći svom tjelesnom i mentalnom zdravlju. Yoga se zasniva na čišćenju organizma kroz različite položaje te kroz kontrolirane izdisaje i udisaje. S fokusiranom namjerom yoga smanjuje akumulaciju štetnih vanjskih utjecaja na naš organizam, pa čak i rješavanje toksičnih emocija poput mržnje, ljutnje i pohlepe.

Ovo su jutarnji treninzi s kojima ćete imati energije za cijeli dan i osjećati se odlično (фото 2)

2. Brzo hodanje

I danas je poznata izreka "šetnja je lijek." Možda je manje poznato da je idealna tjelesna aktivnost za ljudski organizam upravo hodanje. Mi smo i evolucijski hodači, naše tijelo "dizajnirano" je upravo za tu vrstu tjelesne aktivnosti. Naši preci prelazili su velike udaljenosti u potrazi za hranom i skloništem i zahvaljujući tome i preživljavali. Upravo zbog toga je i naše tijelo najbolje prilagođeno hodanju. Stoga nema boljeg načina, nego upravo tako započeti dan.

Ovo su jutarnji treninzi s kojima ćete imati energije za cijeli dan i osjećati se odlično (фото 3)

3. Pilates

Zašto dan ne biste započeli nježnim, a učinkovitim razgibavanjem? Pilates vježbe koje predlažemo probudit će vaše tijelo i duh, ubrzati vam metabolizam i pružiti dovoljno energije za dan pred vama. Za dobru formu i vitalnost ustanite samo malo ranije no inače i odradite konkretno jutarnje istezanje zbog kojeg ćete vrlo vjerojatno sve u danu promatrati drugačije i optimističnije.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više