Search

Vježbe zbog kojih će vam kralježnica biti zahvalna

Vježbe zbog kojih će vam kralježnica biti zahvalna

Dio tijela koji se ne smije zanemariti


Image: Senja Vild

Donosimo vam odlične vježbe s kojima ćete učvrstiti kralježnicu, a osobito su bitne za sve osobe koje jako puno sjede...

Nekada se bolna kralježnica vezala uz srednju i stariju dob, no svjedoci smo kako od uklještenja živaca i drugih bolova u kralježnici pati sve češće i mlađa populacija. Za to je uglavnom kriv moderni sjedilački način života, u kojem nedostaje fizičke aktivnosti pa se kilogrami gomilaju. No, to nije razlog da pomislimo kako je nemoguće izbjeći probleme s kralježnicom. Najbolji način na koji možete prevenirati ozljede u kralježnici jest da imate čvrste mišiće i zglobove.

Jelena Butigan

Cilj vježbi za kralježnicu je očvršćivanje mišića kako bi postali izdržljiviji i smanjili bolove te lakše podnosili ozljede. Za pomoć oko ove problematike obratili smo se Jeleni Butigan iz Šarenog Studija koja nam je u suradnji s Farmacijom spremno pokazala šest odličnih i jednostavnih vježbi za kralježnicu koje možete izvesti u toplini svog doma. Moramo napomenuti da bolesti kralježnice danas spadaju vrlo visoko na ljestvicama najčešćih bolesti, stoga treba puno razmišljati o prevenciji. Vježbe za jačanje kralježnice možete raditi kod kuće, a najbolje ih je izvoditi 2-3 puta tjedno, kao dio programa za vježbanje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više