Search

Zašto je uvijek bolje vježbati u paru?

Zašto je uvijek bolje vježbati u paru?

Prema mišljenju stručnjaka

Tekst: E.G.


Image: Buro247.me,
arhiva

Osobni trener s višegodišnjim iskustvom, Cedric Betis, je ekskluzivno za Büro 24/7 otkrio u čemu leži tajna predane rutine vježbanje, kako i kako ćete ju najlakše početi prakticirati. Kako ističe, baš kao što je i inače u životu važno biti okružen pravim ljudima, tako je i kad je u pitanju vježbanje. Kad pogleda ljude oko sebe za koje zna da naporno treniraju i maksimalno se trude živjeti zdravo, primjećuje da ih sve povezuje to što u životu imaju ljude koji ih stalno podupiru i bodre. Ako govorimo o motivaciji za sam početak treniranja, to znači da biste trebali razmisliti o tome da ne vježbate sami. Najbolje je uzeti osobnog trenera, budući da se ipak radi o stručnjaku koji će vas imati pod nadzorom, ali možete krenuti vježbati i s prijateljima, partnerima ili kolegama. Blagodati su brojne, a detaljnije o svemu čitajte u nastavku.

1. Odgovornost

Kad vježbate s nekim i imate unaprijed dogovoreno vrijeme nalaska, puno su manje šanse da ćete se odlučiti ne pojaviti. Scenarij u kojem se pri kraju radnog vremena zateknemo kako sve više razmišljamo o kauču, a manje o traci za trčanje nam je svima itekako poznat. Reći ćemo si da jedno preskakanje treninga nikoga nije ubilo i lagano se zaputiti kući. No, ako znate da vas čeka trener ili partner za vježbanje, osjećat ćete odgovornost prema njima te se naposljetku pojaviti.

Zašto je uvijek bolje vježbati u paru? (фото 1)

2. Atmosfera

Budimo realni, hodanje na traci, dizanje utega ili premještanje od sprave do sprave često može biti monotono i dosadno. Međutim, sve se to može poboljšati ako vježbate s osobom koju poznajete. U pauzama od vježbanja ćete se tako moći šaliti, razgovarati ili komentirati ostale vježbače. Zvuči banalno, ali nekad je upravo to sve što vam treba za odraditi taj jedan trening na koji smo toliko nevoljko došli.

3. Zdrava konkurencija

Ovo znaju svi koji su ikad prisustvovali grupnim treninzima - rad drugih će i vas same motivirati da date svoj maksimum. Ista je stvar i ako vježbate samo s još jednom osobom. Vidite li da ona ne odustaje dok ne napravi sve što ste za taj zacrtali, veća je vjerojatnost da ćete to napraviti i vi. Isto tako, jedan drugoga ćete moći najbolje bodriti u danima kad se ne osjećate najbolje ili vam nedostaje elana. 

Zašto je uvijek bolje vježbati u paru? (фото 2)

4. Sigurnije i efektivnije vježbanje

Ako želite raditi s većim kilažama i osjećati da napredujete, partner je stavka koja bi mogla ozbiljno utjecati na to. Uz sebe ćete imati osobu koja vam uvijek može asistirati, vidjeti radite li pravilno ili vam čak brojati ponavljanja. Na taj se način možete bolje posvetiti pravilnom izvođenju pokreta neke vježbe te, na kraju, vježbati sigurnije i efektivnije.

5. Dijeljenje uspjeha

Kao šlag na kraju dolaze rezultati. Koliko god biste ih možda primijetili i sami i bili sretni zbog vlastitog napretka, ne može se poreći da je slavlje uvijek bolje kad ga dijelimo s drugom osobom. Vaš će partner biti objektivan kad vam kaže da se na vašem tijelu vide rezultati ili kad vas pohvali na kraju treninga. Budite si međusobna podrška kroz cijelu sezonu vježbanja, a na kraju svoj uspjeh ne zaboravite proslaviti skupa.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više